testing

Kouluttajista

AHTOLA ARTO

Olen Arto Ahtola Method Putkisto ja Method Putkisto Huippuliikkuja ohjaaja sekä fysioterapeutti.
Olen ohjannut Marja Putkiston kehittamiä menetelmiä vuodesta 2006 ja olen edelleen hämmästynyt miten nopeasti asiakkaani saavat haluamiaan tuloksia Metodin avulla.

Kuntoutuksen näkökulmasta perinteiseen fysioterapiaan verrattuna tunnet Method Putkiston vaikutukset kehossasi nopeasti ja vartalon syvimmätkin lihakset todella aktivoituvat ja vahvistuvat liikkeiden aikana. Nämä kaikki näkyvät myös ulkonäössäsi.

"Arto Ahtola on kokenut, äärimmäisen huolellinen ja taitava ohjaaja. On lähes takuuvarmaa, että Arton ohjauksessa tuloksia syntyy. Arton vahvuutena ovat pitkäjännitteisyys ja kyky nähdä kunkin yksilön ydinpotentiaali. Suosittelen lämpimästi!" (Marja Putkisto)

_______________________________________

GRIESE-SAARINEN BIRGIT

Olen syntyperäinen saksalainen ja saksan opettaja. Yli kahdenkymmenen vuoden aikana olen voinut kerätä Suomessa monipuolista kokemusta kouluttamisesta eri ikäryhmille ja instituuteille.

Yrittäjänä ja Intercultural Trainerina toteutan myös saksalaisen liike-elämän erityispiirteihin ja kulttuurieroihin liittyviä seminaareja (EU:n "Intercultural Business Trainer"-sertifikaatti 2009) ja autan löytämään ja hoitamaan suomalais-saksalaisia yrityskontakteja. Toiminta ”siltana” Suomen ja Saksan välissä sisältää myös oppaantyöt Turun ja Naantalin seudulla.

Yritän monin keinoin tukea saksan kielen asemaa Suomessa ja teen paljon yhteistyötä korkeakoulujen ja muiden tahojen kanssa. Yli 100 miljoona ihmistä puhuu saksaa äidinkielenään.

Edelleen löytyy siis paljon hyviä syitä oppia saksaa! Tervetuloa kursseilleni – herzlich willkommen!

„Hallo Deutschland“ – Sprache, Land und Leute 04.02. - 15.04.2015
„Bitte auf Deutsch – Themen zu Land und Leuten“ 22.04. - 10.06.2015
_______________________________________

GÁLVEZ MACÍAS LAURA

¡Hola, bienvenidos a los cursos de español! 

Haluatko oppia espanjaa ja samalla tutustua espanjalaiseen kulttuuriin? Kursseillani siihen tarjoutuu loistava mahdollisuus. Espanjan alkeet III -kurssilla jatkamme alkeiden opiskelua. Tärkeintä on oma mielenkiinto kielen oppimiseen - lopusta huolehdin minä. Espanjaa edistyneille -kurssi puolestaan sopii mainiosti niille, jotka ovat alkeisiin jo tutustuneet (taso A2).

Nimeni on Laura Gálvez Macías. Olen kotoisin Espanjasta, missä olen opiskellut mainonnan ohella myös viestintää Universidad Complutense de Madridissa. Kommunikaatio on siis erityisalaani. Espanjan kielen tunteja olen täällä Suomessa antanut sekä yksityisopetuksena että isommille ryhmille. Parhaillaan olen päivätöissä mainostoimistossa sekä annan espanjan yksityisopetusta vasta-alkajille. 

Espanjan opiskelu on hauskaa! Tervetuloa iloisille espanjan tunneille!   

¡Hasta pronto!

¡Fantástico! 4 – Espanjan syventävä kurssi 27.01. - 31.03.2015
Espanjan alkeet 1 - ¡Fantástico!  29.01. - 09.04.2015
Espanjan alkeet 1 - ¡Fantástico!  13.04. - 07.05.2015

_______________________________________

HYUNHEE SONG MARY

Do you enjoy K-pop or Korean TV dramas? Have you enjoyed dancing Gangnam style? Have you learned Taekwondo? I do not teach those here, but hopefully I can give you a deeper view on Korean language and culture. I am Mary Hyunhee Song, your Korean teacher. I am looking forward to meet you all in Turku.

Perhaps you may think it is hard to learn Korean since it is written in Hangeul but you will soon notice Korean language is quite similar to Finnish language in terms of their pronunciations or their grammars. The more you learn the more you will realize how easy it can be for Finnish people to learn Korean language.

If you would like to prepare for your visit to Korea or if you like to spend your free time by learning a foreign language, or if you want to watch Korean TV dramas without subtitles, or if you want to understand the lyrics of K-Pop you listen to, or if you want to impress your Korean friends with your Korean, or if you want to meet bright and happy people, then join the Korean class at the Summer University of Turku.

You will not only learn Korean language but also Korean culture in the course. Korean culture is dynamic, its cuisine, architecture, traditional costume, and its variety will provide you extensive experience to your life. Welcome to the course!

Pidätkö K-popista, korealaisista TV-sarjoista tai ehkäpä Taekwondosta? Oletko tanssahdellut Gangnam stylen tahtiin? Toivottavasti minä, Mary Hyunhee Song, teidän koreankielen opettajanne, voin antaa teille syvemmän katsauksen Koreaan sen kielen ja kulttuurin merkeissä.

Vaikka aluksi korean kieli saattaakin tuntua haastavalta, koska kieltä ei kirjoiteta latinalaisilla aakkosilla, huomaat hyvin pian, että suomalaisen on helppo oppia koreaa. Tämä johtuu siitä, että korean kieli on hyvin samanlainen suomen kielen kanssa lausumisen ja kieliopin suhteen.

Jos haluat valmistautua Korean matkaasi varten, opiskella uutta kieltä, katsoa Korealaista lempi TV-sarjaasi ilman tekstityksiä, ymmärtää suosikki K-pop bändisi sanoituksia, tehdä vaikutuksen jo mahdollisesti sinulla oleviin korealaisiin ystäviisi sinun korean kielen taitojesi avulla, tai vain tavata uusia ja iloisia ihmisiä on korean kielen kurssi Turun kesäyliopistossa juuri sinua varten.

Kurssilla paneudutaan kielen oppimisen lisäksi myös kulttuuriin, muun muassa ruokiin, arkkitehtuuriin ja perinteiseen pukeutumistyyliin. Kurssin laajuus lisää varmasti tietämystäsi Koreasta. Tervetuloa kurssille!

Korean kieli ja kulttuuri 1 30.09. - 02.12.2015
___________________________________________________

IJÄS MATTI

_______________________________________________________

LAINE JENNI

Finnish language – impossible to learn? Come to our courses and discover that the myth is not true!  My name is Jenni Laine and I’ve been teaching Finnish for foreigners since 2007 in the Summer University. I’m also currently teaching Finnish in the University of Turku for exchange and degree students and also for staff members.  In addition I give private lessons. I strive to be inspiring and motivating teacher, who sees her students’ needs as a priority. I’m looking forward to seeing you in our courses!

Suomi – mahdoton kieli oppia? Tule kursseillemme ja huomaa, että myytti ei ole totta! Olen Jenni Laine ja olen opettanut suomea ulkomaalaisille vuodesta 2007 lähtien Turun kesäyliopistossa. Opetan suomea tällä hetkellä myös Turun yliopistossa vaihto- ja tutkinto-opiskelijoille sekä henkilökunnalle. Lisäksi annan yksityisopetusta. Pyrin olemaan innostava ja motivoiva opettaja, joka laittaa opiskelijoidensa tarpeet etusijalle. Nähdään kursseilla!

Continuation Course in Finnish 2 19.01. - 01.04.2015
Suomea edistyneille 2 - Advanced Finnish 2 19.01. - 01.04.2015
Let’s Speak Easy Finnish! – Puhutaan helppoa suomea! 13.04 - 13.05.2015
Puhutaan suomea! 13.04 - 13.05.2015
Haastava suomen kielen kurssi 21.04.- 23.06.2015
Finnish for Beginners I (Group A) 18.05. - 18.06.2015
Finnish for Beginners I (Group B) 18.05. - 18.06.2015
________________________________________

LEHTONEN VALENTINA

Venäjän kieli kuuluu maailman suuriin kieliin. Venäjän kieli on haasteellinen ja on useita erilaisia tapoja oppia sitä. Turun kesäyliopiston kursseilla tutustut myös venäläiseen yhteiskuntaelämään ja Venäjän rikkaaseen kulttuuriin. FK Valentina Lehtonen toimii Turun kauppakorkeakoulun venäjän kielen ja liikeviestinnän opettajana sekä opettaa mm. seuraavilla Turun kesäyliopiston kursseilla:


Venäjän kielen alkeet II – Я ХОРОШО ГОВОРЮ ПО-РУССКИ  27.01. - 05.05.2015
________________________________________

MARTIN MINNA

Olen psykologi ja psykoterapeutti (kognitiivis-analyyttinen ja psykofyysinen psykoterapia) sekä
ensimmäiseltä ammatiltani fysioterapeutti. Työskentelen psykologina YTHS:llä sekä ammatinharjoittajana ja
kouluttajana omassa yrityksessäni. Ohjaajantyöni aloitin nuorena liikuntaryhmien parissa. Ensimmäisessä
ammatissani ohjasin monenlaisia erityisryhmiä ja toimin liikunnanohjaajien kouluttajana. Ammatinvaihdon
yhteydessä kävin hengityskouluohjaajakoulutuksen, joka toimi ponnahduslautana psykofyysisten
lyhytterapiaryhmien ohjaamiseen. Psykofyysistä työskentelyotetta olen soveltanut psykosomaattisesti
oireilevien, painonhallintaongelmien kanssa painiskelevien sekä jännittäjien ryhmissä. Olen ollut mukana
kehittämässä jännittäjäryhmätoimintaa korkeakouluopiskelijoiden parissa sekä puheviestinnän kursseilla
että lyhytterapiaryhmissä. Koulutuksessa esiteltävä lyhytterapiamalli on tämän kehittelytyön tulosta.
Toimin myös ryhmänohjaajien kouluttajana ja ohjaajien vertaisryhmän kokoonkutsujana. Ryhmänohjaajien
peruskoulutusta olen järjestänyt YTHS:llä yhdessä terveydenhoitaja Riitta Salomäen kanssa,
jännittäjäryhmänohjaajia koulutan yhdessä psykologi Anne Syvälahden kanssa ja hengityskouluohjaajia
liikuntaterapeutti Maila Sepän kanssa.

___________________________________

HELY PERTTULA

___________________________________

RUUTU SIRKKU

Kuka sinä olet?
Sirkku Ruutu, psykologi (PsM), psykoterapiakouluttaja (VET), opettaja (KM), toimitusjohtaja, CCSF-coach,  ammatticoachien kouluttaja Turun yliopistossa, kirjailija.

Miten muut ovat kuvailleet sinua?
Älykäs, vastuuntuntoinen, oppimishaluinen, huumorintajuinen, rohkea heittäytyjä, aito, läsnä oleva, laitan ihmiset ajattelemaan, syvällinen.

Mikä on mottosi?
”Elämä on tässä ja nyt”, ”Kaikki on mahdollista.”

Mihin sinä uskot?
Siihen, että elämässä pitää hyödyntää se, minkä on saanut ja tavoitella rohkeasti omia unelmiaan. Mitään ei kuitenkaan saavuta, ellei itse yritä ja toimi aktiivisesti asioidensa ja kehittymisensä eteen.  Minulle on tärkeää inhimillinen vastuullisuus omista teoista, käyttäytymisestä, omasta kasvusta, omista valinnoista. Jokaisella on vapaus valita. Kunnioitan ihmisten itsemääräämisoikeutta ja etsin sitä asiantuntijuutta ja potentiaalia, joka kussakin yksilössä on. Yksilöllisten toiveiden ja tavoitteiden löytäminen ja vahvuuksien kautta niiden saavuttaminen on tärkeää.

Mitä sinä olet tehnyt työksesi?
Minulla on oma terveysalan yritys  Siria Koulutus- ja kehittämiskeskus Oy, joka on erikoistunut työhyvinvointipalveluihin, johtamiskoulutuksiin, tiimivalmennuksiin, coachingkoulutukseen ja ratkaisukeskeisen psykoterapian opettamiseen.  Olen coachannut satoja esimiehiä viimeisen kymmenen vuoden aikana ja ollut luomassa mittavia koulutusohjelmia eri organisaatioissa. 

Millainen olet kouluttajana?
Käytän vuorovaikutteisia, aktivoivia ja omaa pohdintaa mahdollistavia menetelmiä. Haluan saada ihmiset osallistumaan ja oivaltamaan. Kokemuksellisuus, dialogi ja uuden tiedon luominen yhdessä on minusta äärimmäisen innostavaa. Otteeni on voimavara- ja ratkaisukeskeinen.
________________________________________

SALMIMIES RAIJA

Kuka sinä olet? 
Raija, ”Ria” Salmimies, terveystieteiden maisteri (TtM), pedagoginen pätevyys, psykoterapiakouluttaja (VET), CCSF-coach, ICF coacah  ja coachien kouluttaja Turun yliopistossa sekä työyhteisövalmentaja ja kirjailija

Miten muut ovat kuvailleet sinua? 
Kokenut asiantuntija, vakuuttava, aito, luotettava, rohkea, hyvä kuuntelija, kannustava ja panee myös itsensä likoon.

Mikä on mottosi? 
”Täytyy olla riittävän pimeää, jotta voi nähdä tähdet”. Onnellinen elämä on valojen ja varjojen jatkuva leikki.

Mihin sinä uskot? 
Uskon, että ihminen voi omalla käyttäytymisellään vaikuttaa elämänsä kulkuun. Itsensä johtaminen on kaiken lähtökohta. Se vaatii itsekuria, sinnikkyyttä ja luopumista. Uskon myös, että meissä kaikissa ihmisissä on enemmän potentiaalia kuin osaamme edes aavistaa. Tarvitaan toinen ihminen peiliksi avartamaan ajatteluamme, avaamaan uusia näkökulmia ja edistämään kasvuamme ihmisenä.

Mitä sinä teet työksesi?
Olen yrittäjä ja toimitusjohtaja Peruskunto Oy:ssä ja kehitysjohtaja Siria Oy:ssa. Toimin työyhteisöjen valmentajana mm. työhyvinvoinnin, itsensä johtamisen, työyhteisöjen kehittämisen, erilaisuuden ymmärtämisen jne. aihealueilla. Lisäksi coachaan esimiehiä ja opetan yliopistossa. Parasta on rikastava parityöskentely Sirkku Ruudun kanssa. Valmennuksiemme lisäksi tuotamme yhdessä erilaista kirjallista materiaalia koulutuksiimme ja kirjoitamme yhdessä kirjoja. 

Millainen olet kouluttajana?
Saamani palautteen perusteella laitan kouluttajana itseni likoon, keskustelutan ja oivallutan. Olen saanut kiitosta siitä, että olen vakuuttava asiantuntija, jolla on kokemusta ja eläviä esimerkkejä teorian tueksi.
_______________________________________________

SAVOLAINEN MIINA

Miina Savolainen on helsinkiläinen yhteisötaiteeseen painottunut valokuvaaja, taide- ja sosiaalikasvattaja. Taiteellisen työn ohella hän tutkii, kehittää ja opettaa valokuvan käyttöä pedagogisena ja terapeuttisena menetelmänä. Työn tuloksena on syntynyt voimauttavan valokuvan menetelmä, jota sovelletaan erityisesti hoito- ja kasvatusalojen täydennyskoulutuksessa sekä työyhteisöjen kehittämisessä. Miina Savolainen on innostava ja paneutunut opettaja, joka on täydennyskouluttanut 2000-luvun alusta 3 000 hoito- ja pedagogisten alojen ammattilaista soveltamaan voimauttavan valokuvan menetelmää asiakastyössään ja työyhteisön kehittämisessä. Menetelmän lähtökohta on hoidollisen työn etiikka ja väittämä siitä, että ammatillisuus tulisi nähdä näillä aloilla nykyistä vastavuoroisemmin. Savolainen on Valokuvataiteilijoiden liiton sekä Suomen Valokuvaterapiayhdistyksen jäsen. Maailman ihanin tyttö -kirja on omakustanne, joka on kustantanut elokuvaaja Pasi Pauni. Kirja on Suomen kaikkien aikojen myydyin valokuvakirja.

Tutustu Turun kesäyliopiston Voimauttavan valokuvan menetelmäkoulutukseen tästä.
__________________________________

 SYVÄLAHTI ANNE

Olen psykologi ja psykoterapeutti (kognitiivinen psykoterapia). Ennen psykologian opintoja valmistuin
kauppatieteiden maisteriksi. Työskentelyni psykologian opettajana kuuden vuoden ajan
ammattioppilaitoksessa ja ammattikorkeakoulussa on tuonut monipuolisen kokemuksen opiskelijoiden
ryhmien ohjaamisesta. Vuodesta 2004 olen toiminut opiskelijahuollon psykologina Turun ammatti-instituutissa.
Yksilötyön lisäksi ohjaan jännittäjien ryhmiä ja depressiokouluun pohjautuvaa mielialataidotkurssia.
Edellisen lisäksi työskentelen yksityisesti kuntoutuspsykoterapeuttina ja kouluttajana. Koulutan
jännittäjäryhmien ohjaajia eri puolella Suomea Minna Martinin kanssa. Hengityskoulun ohjaajakoulutus,
mindfulness-koulutukset sekä Nia-ohjaajakoulutukset ovat tuoneet psykofyysistä näkökulmaa työtapaani.
Olen ohjannut vuodesta 2005 alkaen Nia-ryhmiä liikuntakeskuksissa ja työhyvinvointitoiminnassa Turun
seudulla.

_____________________

Hanna Pinomaa

______________

Riitta Viitala
Erityispedagogiikan lehtori, KT (JY)

Jan Sundell sisätautiopin dosentti ja erikoislääkäri

____________________________________

Aleksi Yli-Jama FM, sanataideohjaaja

 KT Marita Neitola
____________________________________

Riitta Lusenius
Joogaterapeutti RYT 500 (Registered Yoga Therapist), jooga- ja meditaatio-opettaja, tietoisuustaitokouluttaja

_____________________________________

Taina Semi
vanhus- ja muistityön fasilitaattori

Laura Mannila
kehopsykoterapiaan erikoistunut psykoterapeutti, työnohjaaja, kouluttaja

Sirpa Tuominen, fysioterapeutti, mindfulness-ohjaaja

Saara Laitinen, psykologi, mindfulness-ohjaaja (MBSR ja MBCT)


Anneli Kivijärvi ja Jan Sundell

Bodil Lindfors, FT, psykoterapeutti, työnohjaaja

Haluatko tietoa alkavista kursseista? Kirjoita sähköpostiosoite kenttään.

Fill in the blank.