Koulutukset

Ympäristötunteet - Ympäristöhuolesta kohti voimaantumista

Kuvaus

Kohtaamme jatkuvasti uutta tietoa ympäristökriisistä. Ympäristötunteille ja niiden kohtaamiselle on tärkeä löytää tilaa. Meillä ei ole varaa siihen, että joku ahdistuu niin pahasti, että menettää elämänilon tai toimintakyvyn. Yksilön ja myös ympäristön kannalta olisi parempi, että tunteet valjastuisivat omien arvojen mukaisiksi elämäntavoiksi sekä konkreettiseksi toiminnaksi ympäristön hyväksi, mutta siten, että kukaan ei kanna itselleen liian painavaa kuormaa. Meistä ei koskaan tule täydelllisiä ja kyky elää ristiriidassa sen kanssa värittää jokaista päiväämme arkisten valintojen kautta. On tärkeää löytää tasapaino ja tiedostaa, mikä on riittävästi.

Aika13.02.2020

13.2.2020 klo 10.00-15.45
10.00-12.30 työskentelyä
12.30-13.15 lounastauko
13.15-15.45 työskentelyä

Paikka

Turku

Kohderyhmä

Kaikki aiheesta kiinnostuneet ja erityisesti ympäristöahdistusta itse kokevat. Opettajat ja kasvattajat. Henkilöt, jotka tapaavat työssään ympäristöahdistuksesta kärsiviä ihmisiä.

Sisältö

Ympäristöhuoli tai ahdistus on tiedostavan ihmisen luonnollinen reaktio keskellä ympäristökriisiä. Kurssipäivän aikana käsitellään ympäristöasioihin liittyviä vaikeita ja myös positiivisia tunteita.Teoriaosuuden lisäksi kurssilla tehdään useita toiminnallisia tehtäviä yksin ja yhdessä sekä vahvistetaan osallistujien itseluottamusta, mikä edesauttaa pärjäämistä monin tavoin.

Kurssin tavoitteena on, että harjoitusten avulla osallistujat kokevat voimaantumista ja vaikeita tunteita saadaan käännettyä voimavaraksi. Lisäksi kurssi antaa osallistujille valmiuksia auttaa toisia ihmisiä pärjäämään ympäristökriisiin liittyvien tunteiden kanssa.

Kouluttajat

Sosiaalipsykologi, opettaja, VTM Leena Koivula.
Kouluttaja on työskennellyt myös projektipäällikkönä ympäristöjärjestössä.


Lisätietojakoulutussuunnittelija Mikko Suhonen, mikko.suhonen@turunkesayliopisto.fi, puh. 044 720 1146
Muu informaatio

Huom. Paikkoja rajoitetusti max. 18 osallistujaa.

Hinta

85 euroa

Ilmoittautumiset30.01.2020 mennessä

Haluatko tietoa alkavista kursseista? Kirjoita sähköpostiosoite kenttään.

Fill in the blank.