Koulutukset

VoicePilates® – hallitse äänenkäyttö ja kehonkieli esiintymistilanteissa

Aika19.03.2018

19.3.2018 klo 9.00-17.00
PaikkaTurun kesäyliopisto, Sirkkalankatu 4
KohderyhmäKaikille, jotka ovat kiinnostuneita äänestään ja sen kehittämisestä kestävämmäksi ja/tai vakuuttavammaksi. Erityisesti kurssista hyötyvät ne, joiden työ sisältää puheviestintätilanteita esimerkiksi puhuminen yleisölle, kouluttaminen, esittelyjen pitäminen, tuotteiden tai palvelujen markkinointi. Edeltäviä opintoja tai taitoja ei vaadita.
Tavoite
  • Opit näyttämään ja kuulostamaan varmalta ja luontevalta esiintyjältä.
  • Tiedostat omat äänelliset ja keholliset vahvuudet ja parannettavat osa-alueet.
  • Saat tietoja ja käytännön vinkkejä äänen tehokkaampaan käyttöön, jotta se kestäisi pidemmätkin päivät ja haastavamman käytön.
  • Saat tietää, millaiset harjoitukset ovat juuri sinun äänellesi ja kehonhallinnallesi hyödyllisiä.
  • Saat tietoa, miten ääntä säästetään ja huolletaan, millaisia ovat äänenkäytön kannalta ongelmalliset tilanteet, miten ehkäistään tavallisimmat ääniongelmat ja osaat löytää niihin parannuskeinot.
  • Osaat arvioida äänesi vaikutusta, minkälainen yhteys sillä on puhujan mielentilaan sekä miten käyttää ääntä niin, että sinua kuunneltaisiin.
  • Saat uusia näkökulmia äänenkäyttöön ja sitä kautta omaan työhön
Sisältö

VoicePilatesta® käytetään sekä laulu- että puheäänen opetuksessa. Menetelmässä yhdistetään äänen, kehonkielen ja kehonhallinnan harjoittelu oikean esiintymistilanteen simulointiin. Tämän yhdistelmän sekä videoharjoittelun ja -analyysin myötä pystyt käyttämään uusia taitoja heti valmennuksen jälkeen.

VoicePilates® perustuu:

  • Somaattisiin menetelmiin, kuten pilatekseen ja Alexander-tekniikkaan, keskittyen erityisesti keskivartalon lihasten vaikutukseen kehonhallintaan ja selkärangan tukemiseen.
  • BIP™ (Balance in Phonation) -äänenkäytön menetelmään, keskittyen erityisesti liiallisen paineen ja sen haittavaikutusten pienentämiseen äänihuulitasolla.
  • Puheäänenkäytön esiintymistilanteiden simulointiin ja videoanalyysiin

Kurssi koostuu erityyppisistä käytännön pari-, ryhmä- ja henkilökohtaisista harjoituksista, joissa saadaan henkilökohtaista palautetta omasta äänenkäytöstä sekä kehonhallinnasta. Parhaan oppimisen ja kehon lihasmuistin saavuttamiseksi harjoitusten toistomäärät ovat suuret, jotta niitä pystyy kotonakin jatkamaan. Teoriaosuudessa avataan mm. äänenkäytön yhteys puhujan mielentilaan ja mitä kuulijat puhujalta odottavat. Vapaa, iloinen ja ystävällinen ilmapiiri auttaa heittäytymään erilaisiin uusiin harjoituksiin.

Kouluttajat

VoicePilates-valmentaja, Pilates-ohjaaja, äänenkäytön kouluttaja, laulunopettaja, yliopistotutkija Katri-Liis Vainio

Lisätietojakoulutussuunnittelija Mikko Suhonen, mikko.suhonen@turunkesayliopisto.fi tai puh. 044 720 1146
koulutussihteeri Helena Risku, helena.risku@turunkesayliopisto.fi tai puh. 02 278 1811
Muu informaatioKoulutukseen voidaan ottaa enintään 15 osallistujaa.
Hinta215 €
Ilmoittautumiset19.03.2018 mennessä

Haluatko tietoa alkavista kursseista?