Koulutukset

Voicefulness® – tietoista läsnäoloa äänessä

Aika06.10. - 07.10.2018

6.-7.10.2018 la klo 12.00-17.15 ja su klo 10.00-15.30

PaikkaTurun kesäyliopisto, Sirkkalankatu 4
Kohderyhmä

Kurssi on tarkoitettu kaikille, jotka haluavat oppia hyödyntämään omaa ääntään läsnäolon taidon sekä kehon ja mielen hyvinvoinnin lisäämisessä. Kurssille osallistuminen ei edellytä musiikillisia tai laulullisia taitoja eikä aiempaa kokemusta äänen harjoittamisesta.

Sisältö

Voicefulnessin avulla harjoitetaan läsnäoloa, kehotietoisuutta ja hyväksyvää suhdetta omaan ääneen. Voicefulnessia voi käyttää esimerkiksi stressin hallinnassa, vireystason säätelyssä sekä ääni- ja tunneilmaisun avaamisessa.

Kurssi alkaa lyhyellä luento-osuudella, jossa pohdimme kehon, äänen, tunteiden ja tietoisuuden yhteyttä. Voicefulness-harjoituksissa kokeilemme, miltä erilaiset äänet tuntuvat kehossa. Omaa ääntä käytetään kehon sisäisen tuntoaistin herkistämiseen, jännittyneiden kehon alueiden tarkempaan havainnointiin ja jännitysten purkamiseen. Tavoitteena on myös avata kokemusta siitä, millaista on tuottaa ääntä nauttien ja ilman suorituspaineita. Harjoitukset tehdään ryhmässä, rauhallisessa ja sallivassa ilmapiirissä. Kukin saa tehdä harjoitteet omista lähtökohdistaan keskittyen omaan kehoonsa ja ääneensä.

Lisätietoa ks. www.voicefulness.fi.

Kouluttajat

FT Anne Tarvainen

Anne on äänikouluttaja, laulaja, lauluntutkija ja Voicefulnessin® kehittäjä. Hän on opettanut vuodesta 2001 mm. äänenhuoltoa, rentouttavaa ääntä ja ääni-improvisaatiota. Annen erityisosaamisalueita ovat kehotietoisuuden harjoittaminen, ääneen liittyvä tunnetyöskentely, ääni-improvisaatio, äänentuoton fysiologia, läsnäolon ja herkkyyden merkitys äänenkäytössä sekä ihmisäänen rentouttavat ja eheyttävät vaikutukset.

Lisätietojakoulutussuunnittelija Mikko Suhonen, mikko.suhonen@turunkesayliopisto.fi, puh. 044 720 1146.
Muu informaatioKoulutukseen voidaan ottaa enintään 15 osallistujaa.
Hinta160 €
Ilmoittautumiset24.09.2018 mennessä

Haluatko tietoa alkavista kursseista? Kirjoita sähköpostiosoite kenttään.

Fill in the blank.