Koulutukset

TRE-stressinpurkuliikkeet - syväjännityksistä vapaaksi

Aika17.09.2020

klo 12.15-15.45
PaikkaTurun kesäyliopisto, Sirkkalankatu 4
KohderyhmäKurssi soveltuu työhyvinvointikurssiksi sekä kaikille ammattiryhmille, joiden työ on henkisesti tai fyysisesti kuormittavaa.
TavoiteKurssin tarkoituksena on oppia purkamaan stressiään ja syväjännityksiään itselleen soveltuvasti sekä antaa valmiuksia käsitellä mm. työstressiään voimia ja vireyttä palauttavalla tavalla.
Sisältö

Tension Releasing Exercises (TRE) on yksinkertainen harjoitusmenetelmä, jolla voit helpottaa stressioireitasi ja edesauttaa kehosi rentoutumista syvistä jännitystiloista sekä edistää rasituksen jälkeistä palautumista. Harjoittelun tuloksena koetaan usein selkeitä, fyysistä hyvää oloa ja levollisuutta lisääviä vaikutuksia.

TRE perustuu kehon luontaiseen kykyyn purkaa kehon jännitteitä, joista vapautuminen aktivoituu helppojen fyysisten liikkeiden avulla. Liikesarja saa aikaan kehossa harjoituksen aikana rentoutumisreaktion (tärinän/värinän), jonka kautta autonominen hermosto purkaa lihaksiston ja hermoston ylijännitystiloja.

Kurssilla käsitellään:

  • perusteet, jotka osallistujan on huomioitava omassa TRE-harjoittelussaan
  • opetellaan TRE-stressinpurkuliikkeet
  • stressireaktion synty- ja purkumekanismi

Kurssin jälkeinen oma harjoittelu on osa oppimista. Kurssi antaa valmiudet omaan TRE-käyttöön (ei menetelmän ohjaamiseksi muille).

Kouluttajat

Rentoutusohjaaja, TRE-ohjaaja, psyykkinen valmentaja Satu Pusa


Lisätietoja

Menetelmän taustaa: TRE (Trauma & Tension Releasing Exercises) on stressinpurkumenetelmä, jonka on kehittänyt yhdysvaltalainen stressin- ja traumanhoidon asiantuntija, Ph.D. David Berceli. Menetelmä pohjautuu autonomisen hermoston stressireaktioon ja nisäkkäille luontaiseen kykyyn purkaa stressihormonia vapinarefleksin kautta.

Berceli on yli 15 vuoden ajan asunut ja työskennellyt sodan runtelemilla alueilla Afrikassa ja Lähi-idässä. Lisäksi hän on työskennellyt Yhdysvaltain armeijan henkilöstön sekä Irakista että Afganistanista palaavien, traumaperäisestä stressihäiriöstä kärsivien sotilaiden kanssa. Menetelmää käytetään eri puolilla maailmaa ja mm. Kiinan hallitus valitsi TRE:n yhdeksi neljästä traumahoitomenetelmästä vuoden 2008 Sichuanin maanjäristyksen uhrien traumaoireiden hoitamiseksi.

Berceli haluaa viedä menetelmää eteenpäin moniammatillisesti niin, että mahdollisimman moni ihminen voisi saada sen kautta helpotusta stressioireisiinsa. Hän on kouluttanut menetelmää jo useissa Euroopan maissa eri alojen ammattilaisille ja myös Suomessa on pieni joukko koulutettuja TRE-ohjaajia.

Menetelmää voi opiskella Suomessa David Bercelin sertifioimien, koulutettujen TRE-ohjaajien avustuksella. Menetelmää on kuvattu Bercelin suomennetussa teoksessa TRE-stressinpurkuliikkeet, jota on saatavilla mm. opettajalta kurssin aikana.

koulutussihteeri Helena Risku, helena.risku@turunkesayliopisto.fi tai puh. 02-278 1811
koulutussuunnittelija Mikko Suhonen, mikko.suhonen@turunkesayliopisto.fi tai puh. 044 720 1146

Muu informaatioKurssille voidaan ottaa enintään 14 osallistujaa.

HUOM! Varaathan yllesi lämpimät, mukavat vaatteet sekä mukaan makuualustan/joogamaton ja päänalustan.
Hinta130 €
Ilmoittautumiset03.09.2020 mennessä

Haluatko tietoa alkavista kursseista? Kirjoita sähköpostiosoite kenttään.

Fill in the blank.