Koulutukset

Täydellisesti epätäydellinen -itsemyötätunto-workshop

Aika12.08.2020

12.8.2020 klo 17-20

Paikka

Turun kesäyliopisto, Sirkkalankatu 4

Kohderyhmä

Työpaja sopii erityisesti opiskelu- ja työstressistä kärsiville ihmisille, jotka haluavat oppia suhtautumaan itseensä lempeämmin ja hyväksyvämmin.

Työpajaan osallistumista ei suositella akuutissa kriisissä olevalle. Mikäli työpajaan osallistuminen mietityttää, voit olla yhteydessä työpajan ohjaajaan Sonja Kumlanderiin (skkuml@utu.fi).

Sisältö

Itsemyötätunto tarkoittaa hyväksyvää ja hyväntahtoista suhtautumista itseemme silloin, kun meillä on vaikeaa. Itsemyötätuntoa on myös sen ymmärtäminen, että jokainen ihminen on epätäydellinen. Meillä kaikilla on vaikeat hetkemme, ja se on inhimillistä. Epätäydellisyys ei erota, vaan yhdistää meitä.  Tätä voi olla välillä vaikea muistaa hektisessä ja suoritusten täyttämässä työ- tai opiskeluarjessa, tai kun sosiaalinen media tarjoaa lukemattomia "todisteita", kuinka "kaikilla muilla" menee niin hyvin.

Itsemyötätunto on luvan antamista itselle, välittämistä ja hyvänä pitämistä. Jo toive siitä, että itsellä voisi olla hyvä olla, ilmentää myötätuntoa itseä kohtaan. Itsemyötätuntoa ei tarvitse ansaita tai suorittaa. Jokainen on välittämisen arvoinen ihan vaan siksi, että on olemassa.

Tässä työpajassa tutkimme itsemyötätuntoa psykofyysisten, kehon ja mielen yhteyttä kunnioittavien harjoitusten avulla. Työskentelemme mm. mielikuvien, hengityksen ja liikkeen parissa. Teemme harjoituksia yksin sekä yhteistyössä toisten kanssa, niin keskustellen kuin hiljaisuudessakin.

Kouluttajat

Työpajan ohjaajana toimii työterveyspsykologi Sonja Kumlander, joka tekee parhaillaan myös väitöskirjaa itsemyötätunnosta. Ensimmäiseltä ammatiltaan Sonja on juristi.

Lisätietoja

koulutussuunnittelija Mikko Suhonen, mikko.suhonen@turunkesayliopisto.fi, p. 044 720 1146.

Muu informaatio

Koulutukseen voidaan ottaa enintään 12 osallistujaa.

Hinta

65 €

Ilmoittautumiset05.08.2020 mennessä
Peruutusehdot

Ilmoittautumisen koulutukseen voi perua 5.8.2020 mennessä.

Haluatko tietoa alkavista kursseista? Kirjoita sähköpostiosoite kenttään.

Fill in the blank.