Koulutukset

Tapahtumat ja kuinka niitä tehdään - kurssi tapahtumatuotannosta kiinnostuneille

Kuvaus

Aika07.09. - 08.09.2018

7.-8.9.2018 pe klo 17-20 ja la klo 9-16

PaikkaTurku
Kohderyhmä

Kurssi sopii erinomaisesti järjestöille, yhteisöille ja henkilöille, jotka suunnittelevat tapahtuman järjestämistä tai kaipaavat lisäosaamista niiden tekemiseen. Kurssi on käytännönläheinen ja käsiteltäviä asioita värittää oikeat esimerkit. Luento-osuuksia rytmittää työpajamainen työskentely oman, oikean tai kuvitteellisen, tapahtuman parissa.

Tavoite

Kurssin aikana opiskelija kasvattaa ymmärrystään tapahtumatuotannon eri osa-alueista. Kurssin päätyttyä opiskelijalla on vahvempi ote tapahtumien teknisiin ratkaisuihin, resursseihin liittyviin haasteisiin sekä esimerkiksi tapahtumien markkinointiin ja saavutettavuuden kysymyksiin.

Sisältö

Tämä kurssi on pikaopas tapahtumiin ja niiden tekemiseen. Tapahtumien tekemistä helpottaa, kun perusasiat ovat tiedossa. Mitä lupia tarvitaan? Mitä tapahtumien tuottaminen maksaa ja kuinka paljon pitää varata aikaa? Entä minkälaista tapahtumatekniikkaa voidaan tarvita ja miten tapahtuma kohtaa asiakkaat? Miten tuotetaan saavutettava tapahtuma? Kurssin fokuksena ovat resursseiltaan pienehköt kulttuuri- ja yritystapahtumat.

Tuottaja ja tapahtumat  & tapahtumat projektina
Mitä tuottaja tekee ja mikä on tapahtuma? Käydään läpi erilaisia ja eri volyymien tapahtumia. Lisäksi tutustutaan tapahtuman tuotantokaareen ideoinnista ja esituotantovaiheesta aina tapahtuman jälkituotantoon saakka.

Tapahtumien resursointi
Mitä tapahtumien hinta määrittyy ja kuinka paljon niiden tekeminen vaatii aika –ja henkilöresursseja? Miten tapahtumia voi rahoittaa ja mitä budjetoinnissa tulee ottaa huomioon? Käydään läpi myös perusasioita palveluiden ostamisesta.

Tapahtumatekniikka & luvat
Tapahtumien tekemiseen liittyy paljon teknisiä kysymyksiä: tarvitaanko lupia? Keneltä niitä pyydetään, mihin tarkoituksiin ja millä tavoin? Miten hoidetaan järjestyksenvalvonta ja tapahtuma-alueen turvallisuus? Miten laki ohjaa tapahtumien tekemistä entä minkälaista tekniikkaa tapahtumat tarvitsevat ja mistä niitä saa?

Saavutettava tapahtuma & tapahtumien markkinointi
Minkälainen on saavutettava tapahtuma ja mitä osa-alueita siihen liittyy? Ilman asiakkaita ei ole tapahtumaa, joten tapahtumia pitää osata myös markkinoida. Käydään läpi tapahtumien markkinointia sekä tapahtumilla markkinointia.

Kurssista sanottua:

  • "Laaja alue oli jaettu ymmärrettäviin osioihin, josta on myöhemmin helppo lähteä syventämään!"
  • "Hyvä, tiivis paketti tapahtumien järjestämisestä!"
  • "Asiantunteva, mutta rento ote kouluttajalla. Kokemusperäisten esimerkkien kautta oppii hyvin!"
Kouluttajat

FM Emma Susi
Emma Susi on toiminut taiteen ja kulttuurin tuottajana yli 10 vuotta lukuisissa tapahtumissa ja tuotannoissa. Hän myös opettaa ja kouluttaa kulttuurituottamista ja projektijohtamista eri oppilaitoksissa ja yhteisöissä. Tällä hetkellä Emma työskentelee Uuden Muotoilun Yhdistyksen toiminnanjohtajana. www.emmasusi.com.

Lisätietoja

koulutussuunnittelija Mikko Suhonen, mikko.suhonen@turunkesayliopisto.fi, puh. 044 720 1146
koulutussihteeri Helena Risku, helena.risku@turunkesayliopisto.fi, puh 02 278 1811

Hinta95 €
Ilmoittautumiset27.08.2018 mennessä

Haluatko tietoa alkavista kursseista? Kirjoita sähköpostiosoite kenttään.

4 + 5 =
Ratkaise tämä pieni laskutehtävä ja anna vastaus. Esim. 1+3, anna 4.