Koulutukset

Sopeutua, muuttaa vai kadota? Eläinlajien selviytyminen ilmastonmuutoksen aikana (maksuton)

Kuvaus

Maapallolla elämä ylläpitää elämää. Kasvit tuottavat happea, hyönteiset toimivat pölyttäjinä ja hajottajat palauttavat aineet takaisin maaperään. Lajien monimuotoisuus varmistaa, että elämää ylläpitävät tehtävät tulevat täytettyä ekosysteemissä.

Lajien monimuotoisuus on köyhtymässä ja se on nykypäivän yksi suurimmista maailmanlaajuisista ympäristöongelmista. Yksi vaikuttava tekijä on nopeasti etenevä ilmastonmuutos, joka vaikeuttaa eliöiden elämää niiden elinympäristössä. Kaikki eliöt eivät sellaisinaan sopeudu muuttuneisiin olosuhteisiin jolloin, niiden täytyy joko sopeutua, muuttaa tai kadota.

Professori Ilari Sääksjärvi kertoo luennollaan kuinka ihmisen aiheuttama ilmastonmuutos vaikuttaa maapallon eläinlajien monimuotoisuuteen. Aihetta lähestytään konkreettisten luonnosta löytyvien esimerkkien kautta niin maailmalta kuin myös meiltä pohjolasta. Luento auttaa kuulijoita hahmottamaan kahden aikamme suurimman ympäristöongelman vaikutuksia toisiinsa.

Aika28.08.2019

Keskiviikkona klo 18.00-19.30
PaikkaTurun yliopisto EDUCARIUM luentosali 1,
os. Assistentink. 5
- yliopistoalueen kartta: www.utu.fi/kartta
Kohderyhmä

Kaikille, jotka ovat kiinnostuneita siitä miten ilmastonmuutos vaikuttaa lajien monimuotoisuuteen, mitkä lajit ovat erityisen uhattuja lämpenevässä ilmastossa sekä miksi lajien suojeleminen on tärkeätä ilmastonmuutoksen aikana.

Kouluttajat

Turun yliopiston biodiversiteettitutkimuksen professori ja biodiversiteettiyksikön johtaja Ilari Sääksjärvi. Sääksjärvi on tutkinut uransa aikana luonnon monimuotoisuuttaerityisesti Amazonin sademetsissä, mutta viime vuosina hän on tutkinut myös pohjolan luontoa. Hän on pidetty luennoitsija sekä ansiotunut tieteen yleistajuistaja.

Hinta

Tapahtuma on maksuton. HUOM: osallistuminen edellyttää ilmoittautumisen tapahtumaan.

Ilmoittautumiset14.08.2019 mennessä

Haluatko tietoa alkavista kursseista? Kirjoita sähköpostiosoite kenttään.

Fill in the blank.