Koulutukset

Ruokakasvatus ja aistilähtöinen Sapere-menetelmä

Kuvaus


Kuva: Ruukku ry

Aika08.02.2020

lauantaina 8.2.2020 klo 10-16

PaikkaTurku
Kohderyhmä

Koulutus sopii opetus- ja kasvatusalan ja varhaiskasvatuksen henkilöstölle sekä kaikille ruokakasvatuksen menetelmistä kiinnostuneille.

Sisältö

Koulutuksessa tutustutaan aistilähtöiseen Sapere- eli Makukoulu-menetelmään. Perehdymme myös aisteihin ja niiden merkitykseen syömisessä sekä lasten ruokailuun eri ikäkausina. Koulutuksessa saat paljon ideoita ja vinkkejä menetelmän hyödyntämisen oppitunneilla ja ruokailun yhteydessä. Koulutus sisältää käytännönläheisiä harjoituksia ja menetelmään tutustumista pienryhmissä.

Makukoulu perustuu ranskalaiseen Sapere-ruokakasvatusmenetelmään. Makukoulu tutustuttaa lapset ruokamaailmaan omakohtaisen tekemisen ja kokemisen kautta, kaikilla aisteilla. Makukoulua ja sapere-menetelmää voidaan hyödyntää oppitunneilla, kasvatustilanteissa ja ruokailuissa. Makukoulu vahvistaa myönteistä ja luonnollista suhtautumista ruokaan. Makukoulu-menetelmän avulla on mm. havaittu lasten maistelevan rohkeammin vieraita ruokia, syövän enemmän erilaisia kasviksia ja luonnehtivan ruokaa sanallisesti enemmän.

Koulutuksesta sanottua:
- ”tällaiseen koulutukseen pitäisi jokaisen osallistua”
- ”ihanaa, kun saimme yhdessä ideoida ja keskustella.”

Video Makukoulusta ks. tästä.

Kouluttajat

Ruokakasvatuksen asiantuntija, ETM (ravitsemustiede), Ruukku ry:n toiminnanjohtaja Silja Varjonen
Hän on perehtynyt ruokakasvatukseen erityisesti alakouluissa ja varhaiskasvatuksessa.

Lisätietoja

koulutussuunnittelija Mikko Suhonen, mikko.suhonen@turunkesayliopisto.fi, puh. 044 720 1146

Muu informaatio

Makukoulu® on Ruukku ry:lle rekisteröity tavaramerkki. Ruukku kehittää Makukoulua ja tuottaa aineistoja ja kouluttaa menetelmän käyttöön. Ruukun Makukoulu-koulutuksissa pääsee itse kokemaan, aistimaan ja oivaltamaan. Koulutukset tarjoavat käytännönläheisiä työkaluja ja ideoita ruokakasvattajan arkeen.

Hinta110 €
Ilmoittautumiset20.01.2020 mennessä

Haluatko tietoa alkavista kursseista? Kirjoita sähköpostiosoite kenttään.

Fill in the blank.