Koulutukset

Ravitsemustieteen perusopinnot 2017-18

Kuvaus


Kuva: www.evira.fi

Ravitsemustiede on oppiaine, joka käsittelee ihmisen ravitsemukseen liittyviä kysymyksiä. Biokemia ja fysiologia muodostavat pohjan, jolla selvitetään ravinnon osuutta eri elintoiminnoissa. Ravitsemustieteen perusteisiin kuuluvat myös elintarviketuntemus ja tieto eri elintarvikkeiden merkityksestä ravinnon lähteenä. Ravitsemustieteen perusopintojen tarkoituksena on antaa valmiudet ymmärtää ravitsemuksen merkitys terveyden ylläpitäjänä sekä yksilö- että väestötasolla.

Aika25.09.2017 - 31.12.2018
PaikkaTurku
Kohderyhmä

Ravitsemustieteen opiskelu tarjoaa hyvän mahdollisuuden täydentää ammatillista osaamista ja asiantuntijuutta työelämässä ja sopii esim. opettajille, sosiaali- ja terveydenhuollon henkilöstölle, liikunnan ja urheilun parissa toimiville, ruokapalvelualalla ja elintarviketeollisuudessa toimiville sekä kaikille ravitsemuksesta, terveydestä ja omasta hyvinvoinnista kiinnostuneille. Opinnot soveltuvat hyvin myös sivuaineeksi/osaksi tutkintoa esim. sosiaali-, terveys- ja liikuntatieteiden opiskelijoille.

Opintopisteet25 op
Sisältö

Opintojaksot:

  • Ravitsemustieteen perusteet (3 op)
  • Ravitsemustieteen perusteet, syventävä oppimistehtävä (3 op)
  • Elintarvikkeet ruokavaliossa (5 op)
  • Ravitsemus ja ruokavaliot (5 op)
  • Ravintofysiologia (4 op)
  • Ravitsemus ja liikunta (3 op)
  • Ruokakulttuuri (2 op)

Ravitsemustieteen opintojen tueksi on perustettu Moodle verkko-oppimisympäristö, mistä löytyy opintomateriaalia, tehtäviä ja ohjeita opiskeluun sekä verkkokeskustelualueet.

Opintojaksojen tarkemmat kuvaukset ks. Kokonaisuuteen kuuluvat koulutukset sivun alareunassa.

 

HUOM! Ravitsemustieteen AC-info 27.9. klo 16.30-18 Turun kesäyliopiston tiloissa, os. Sirkkalankatu 4 (info katsottavissa myös Moodlesta jälkikäteen).

EmoyliopistoItä-Suomen yliopisto
Lisätietojakoulutussuunnittelija Mikko Suhonen, mikko.suhonen@turunkesayliopisto.fi tai 044 720 1146
koulutussihteeri Susanne Peltonen, susanne.peltonen@turunkesayliopisto.fi, p. 02 278 1812
Muu informaatio

Oppiaine kuuluu terveystieteiden tiedekuntaan ja oppiaineen vastuuhenkilö on dosentti, yliopistonlehtori Sari Voutilainen. Opinnot vanhenevat 10 vuodessa, jonka jälkeen opintojen päivitystarve arvioidaan oppiaineen vastuuopettajan kanssa.

Itä-Suomen yliopistossa maisterintutkinnon ravitsemustieteen pääaineessa suorittaneet saavat Valviralta oikeuden toimia laillistettuna ravitsemusterapeuttina terveydenhuollossa. Ravitsemusterapeuttien koulutusta ei järjestetä muualla Suomessa.

Hinta

540 €
Opintomaksu koostuu kahdesta osasta:

  • Turun kesäyliopiston opintomaksu 320 € (maksetaan laskulla Turun kesäyliopistoon)
  • Itä-Suomen avoimen yliopiston opintomaksu 220 € (maksetaan verkkomaksulla ILPA-järjestelmässä. Ohjeet lähetetään kurssivahvistuksen yhteydessä).

Opinto-oikeus 31.12.2018 saakka.

Huom.
Mikäli haluat maksaa Turun kesäyliopiston opintomaksun kolmessa erässä, valitse ilmoittautumislomakkeella maksutavaksi lasku ja kirjoita lisätietoja-kenttään maksu kolmessa erässä.

Ilmoittautumiset05.11.2017 mennessä

Huom!
Online-ilmoittautuminen on päättynyt, ota yhteyttä toimistoon

Kokonaisuuteen kuuluvat koulutukset

Elintarvikkeet ruokavaliossa 23.10.2017 - 15.12.2017 20.10.2017
Ravintofysiologia 9.4.2018 - 4.6.2018 29.3.2018
Ravitsemus ja liikunta 4.1.2018 - 1.3.2018 31.12.2017
Ravitsemus ja ruokavaliot 30.10.2017 - 23.4.2018 16.11.2017
Ravitsemustieteen perusteet 25.9.2017 - 31.1.2018 30.10.2017
Ravitsemustieteen perusteet, syventävä oppimistehtävä 26.9.2017 - 31.12.2018 25.9.2017 Lue lisää ja ilmoittaudu>
Ruokakulttuuri 26.9.2017 - 31.12.2018 12.9.2017 Lue lisää ja ilmoittaudu>

Haluatko tietoa alkavista kursseista? Kirjoita sähköpostiosoite kenttään.

Fill in the blank.