Koulutukset

Psyykkisesti oireileva nuori - Nuorten mielenterveyden häiriöt ja niiden kohtaaminen

Kuvaus

Mielenterveyshäiriöt ovat yleisiä ja monet mielenterveyshäiriöistä tulevat esille ensimmäistä kertaa nuoruudessa. Mielenterveyshäiriöt ovat koululaisten ja nuorten aikuisten tavallisimpia terveysongelmia. Eri tutkimukset arvoivat noin 20-25 prosentin nuorista kärsivän jostain mielenterveyden häiriöstä. Oireiden ja häiriöiden varhainen tunnistaminen on tärkeää, jotta ongelmien pitkittymiseltä ja vaikeutumiselta vältytään. (THL, 2016)

Keskeisessä asemassa nuorten oireiden kohtaamisessa ovat perusterveyden-, etenkin kouluterveyden-, sekä oppilashuollossa ja opetuksessa työskentelevät aikuiset. Heidän kykynsä tunnistaa ja kohdata oirehtivat nuoret voivat ratkaisevasti helpottaa nuorten tulevaa elämää. Mielenterveyshäiriöiden moninaisuus tekee työstä haasteellista, ja moni aikuinen tuntee työssään epätietoisuutta ja avuttomuutta tällaisen nuoren kohdattua. Erityisen hankalia ovat tilanteet silloin kun nuori käyttäytyy itseään vahingoittavasti.

Aika21.10.2020

keskiviikkona klo 9-16

Paikka

Turku

Kohderyhmä

Kaikki nuorten kanssa toimivat ja nuorten parissa työskentelevät. Nuoriso- ja sosiaalityöntekijät, kouluterveydenhoitajat, kuraattorit, opettajat ja kaikki he, jotka tuntevat tarvitsevansa tukea psyykkisesti oireilevan nuoren tunnistamisessa ja kohtaamisessa.

Sisältö

Koulutuksen jälkeen sinulla on realistinen käsitys nuorten yleisimmistä mielenterveyshäiriöistä sekä olet saanut työkaluja ja tukea nuorten psyykkisten oireiden tunnistamiseen ja kohtaamiseen työssäsi.

Koulutuksessa käsitellään:

  • nuorten mielenterveyden häiriöt (mm. itseä vahingoittava käytös) 
  • häiriöiden tunnistaminen
  • psyykkisesti oireilevan  nuoren kohtaaminen
Kouluttajat

Linnea Karlsson, lasten- ja nuorisopsykiatrian erikoislääkäri, dosentti

Hinta95 €
Ilmoittautumiset07.10.2020 mennessä

Haluatko tietoa alkavista kursseista? Kirjoita sähköpostiosoite kenttään.

Fill in the blank.