Koulutukset

Palvelujen valintamuotoilu - vaikuta asiakkaan valintoihin ja päätöksiin

Aika05.11. - 06.11.2020

to-pe 5.-6.11.2020 klo 9-16

Paikka

Koulutus toteutetaan etäopetuksena verkon välityksellä (Teams). Saat sähköpostiisi osallistumislinkin ennen koulutuksen alkua. Voit osallistua tietokoneella, tabletilla tai älypuhelimella. Tarvitset toimivan nettiyhteyden ja tietokoneen peruskäyttötaidot. Kysy tarvittaessa lisää: kesayliopisto@turunkesayliopisto.fi, 02 232 3302.

Kohderyhmä

Palvelumuotoilun soveltamisesta kiinnostuneet, jotka ovat mukana tai vastuullisia toiminnan, tuotteiden tai palvelujen kehittämisessä. Osallistujilta odotetaan käytännön kokemusta ja/tai opintoja palvelumuotoilusta.

Sisältö

Valintamuotoilu (tuuppaaminen, nudging) on osa palvelumuotoilijan työkalupakkia ja se auttaa ymmärtämään ihmisen päätöksentekoa valintatilanteissa. Soveltamalla valintamuotoilua palvelukehittäjä pystyy parhaimmillaan vaikuttamaan ihmisten valintoihin ja käyttäytymiseen ennakoitavalla tavalla, niin että he tekevät parempia päätöksiä sekä hetkessä että etenkin pitkäjänteisesti.

Tässä käytännönläheisessä koulutuksessa:

  • Opit valintamuotoilun peruskäsitteet ja sen miten valintamuotoilu linkittyy palvelumuotoiluun ja palvelujen kehittämisen prosessiin
  • Opit palvelujen kehittämisen kannalta keskeisimmät inhimillisen päätöksenteon luontaiset oikopolut ja vinoumat kuten ankkurointi, vertaisvaikutus, vahvistusharha ja tappiokammo.
  • Opit käytännön esimerkkien ja pienryhmätöiden kautta miten valintamuotoilun keinoja käytetään osana palvelujen kehittämistä
  • Luot itsellesi valintamuotoilun työkalupakin, jonka avulla pystyt luomaan palveluja, joilla on vaikuttavuutta.
Kouluttajat

Behavior, Business and Service Designer Sami Oinonen, Pinto Design Oy.

Sami on Suomen johtavia käyttäjälähtöisen kehittämisen kouluttajia ja yritysvalmentajia. Vuosittain hän kouluttaa noin tuhat yksityisen ja julkisen sektorin toiminnankehittäjää muotoiluajatteluun ja muotoilun työkalupakkien soveltamiseen.

Lisätietoja

koulutussuunnittelija Mikko Suhonen, mikko.suhonen@turunkesayliopisto.fi, p. 044 720 1146.

Hinta

240 €

Ilmoittautumiset04.11.2020 mennessä

Haluatko tietoa alkavista kursseista? Kirjoita sähköpostiosoite kenttään.

Fill in the blank.