Koulutukset

Pala keskiaikaa: Lilium convallium -konsertti ja yleisöluento Brinkhallin kartanolla

Kuvaus

 

"Florete Flores Quasi Lilium, Et date odorem, Et frondete in gratiam collaudate canticum, Et benedicite Dominum in operibus suis."

"Lilium convallium – Marian kukkien kirja" -konsertti kertoo kukista, ornamenteista ja kasvillisuudesta 1200-1500 lukujen musiikissa. Mariaan liittyvät luontokuvat avaavat ikkunan kesäiseen puutarhaan. Varhainen pyhä runous kertoo keskiajan luontosuhteesta ja siihen liittyvästä hengellisestä symboliikasta. Konsertin jälkeen pidetään muusikko ja kouluttaja (MA) Marja-Kaisa Korkalan luento "Hyvyys ja Ihmisarvo keskiajan luontokuvissa".

Aika07.07.2019

Sunnuntaina konsertti klo 17.00 ja luento klo 18.15.
PaikkaBrinkhallin kartano, Brinkhallintie 414.
Sisältö

Illan ohjelma:

Klo 17.00 Konsertti ' Lilium Convallium', Marian kukkien kirja.

Musiikkia 1200-1500 luvuilta. Konsertissa 1200-1500 luvun musiikki kertoo omaa tarinaansa aikansa kukista ornamenteista ja kasvillisuudesta.

Klo 18.15 Luento Puutarhan historiaa – Hyvyys ja ihmisarvo keskiajan luontokuvissa

Hyvyys ja Ihmisarvo keskiajan luontokuvissa. Keskiajan runouden ja musiikin näkökulmia hyvyyteen arvona. Miten keskiajan luontokäsitys liittyy arvoihin? Millainen oli suhde ympäröivään luontoon ja luomakuntaan keskiajalla? Luento puutarhan ja etiikan historiasta.

Kahvila Pehtoorinsiipi on avoinna luennon väliajalla.

Tervetuloa!

Kouluttajat

Muusikko, kouluttaja Marja-Kaisa Korkala. Hän on suorittanut MA-tutkinnon keskiajan liturgisesta musiikista Limerickin yliopistossa ja valmistelee tällä hetkellä väitöskirjaansa Pariiisin yliopistossa aiheena "Eettiset käsitykset 1200- luvun Maria musiikissa Ranskassa".

HintaKonsertti on maksuton ja eikä edellytä ilmoittautumista.
Luento on maksullinen (35€) ja edellyttää ilmoittautumisen Turun kesäyliopiston kautta.
Ilmoittautumiset05.07.2019 mennessä

Haluatko tietoa alkavista kursseista? Kirjoita sähköpostiosoite kenttään.

Fill in the blank.