Koulutukset

Myötätuntokeskeisiä menetelmiä lyhytinterventioissa

Kuvaus

Myötätuntokeskeinen psykoterapia (CFT) on psykoterapiamuoto ja työskentelyote, joka on leviämässä nopeasti ympäri maailmaa. Se on osoittautunut toimivaksi psykoterapian muodoksi muun muassa ihmisille, jotka kamppailevat ahdistuksen, masennuksen ja syömishäiriöiden kanssa. Myötätuntokeskeinen psykoterapia on avuksi erityisesti ihmisille, jotka vaativat itseltään liikaa ja joilla on ongelmia itsekritiikin, häpeän tunteen sekä tunteiden säätelyn kanssa.

Aika14.04. - 15.04.2020

ti-ke 14.-15.4.2020 klo 9-16
Paikka

Koulutus toteutetaan etäopetuksena verkon välityksellä. Saat sähköpostiisi osallistumislinkin ennen koulutuksen alkua. Voit osallistua tietokoneella, tabletilla tai älypuhelimella. Tarvitset toimivan nettiyhteyden ja tietokoneen peruskäyttötaidot. Kysy tarvittaessa lisää: kesayliopisto@turunkesayliopisto.fi, 02 232 3302.

Kohderyhmä

Sosiaali- ja terveysalan ammattilaiset esim. psykologit, psykoterapeutit, lääkärit, psykiatriset sairaanhoitajat, kuraattorit ja muut auttamisen ammattilaiset, jotka hakevat työkaluja ja näkökulmia lyhytkestoisiin interventioihin asiakkaidensa kanssa.

Tavoite

Tämän koulutuksen tavoitteena on antaa näkökulmia, ideoita ja konkreettisia välineitä myötätuntokeskeisen työskentelyotteen soveltamiseen lyhytinterventioissa (1-5 tapaamista). Koulutuksen jälkeen sinulla on selkeä näkemys siitä, miten voit hoitaa masennuksen, ahdistuksen tai hankalan elämäntilanteen kanssa kamppailevaa asiakasta myötätuntokeskeisellä otteella ja työkaluilla.

Sisältö
 • Keskeistä tutkimustietoa lyhytinterventioista – mitä tiedetään lyhytinterventioiden toimivuudesta?
 • Keskeisiä näkökulmia lyhytinterventioissa - Miten edistetään muutosta lyhyessä prosessissa?
 • Myötätuntokeskeisen psykoterapian keskeisiä teoreettisia perusteita lyhytinterventioissa 
 • Alkuhaastattelumalli – asiakkaan nykytilanteen jäsentämistä tavalla, joka ohjaa interventioon
 • Yleisinhimillisyyden periaatteen esilletuominen asiakkaalle – millä tavoin asiakkaan kokemus/tuska on ymmärrettävä ja miten se voi vähentää asiakkaan kokemaa häpeää?
 • Asiakkaan ongelman ja tavoitteen selkeyttämistä ja uudelleenmuotoilemista niin, että asiakas voi löytää tavan kärsiä vähemmän ja elää merkityksellisempää elämää
 • Keskeisiä myötätuntokeskeisiä keinoja, joilla asiakas voi löytää uutta suhdetta itseensä, omaan tuskaansa ja elämäntilanteeseensa
 • Keskeisiä myötätuntokeskeisiä keinoja käyttäytymismuutosten edistämiseen

Workshopissa käytetään erilaisia menetelmiä, kuten alustuksia, ryhmäkeskusteluja, case-harjoituksia sekä kokemuksellisia harjoituksia.

Koulutuksesta sanottua:

 • "Ihanat, avaavat, konkreettiset esimerkit."
 • "Kouluttajalla erittäin miellyttävä tapa esittää asiat."
 • "Sain paljon kättä pidempää, jonka otan työskentelytavaksi."
 • "Käytännönläheinen, innostava ote, konkreettisia työvälineitä."
Kouluttajat

Työterveyspsykologi, sertifioitu executive coach ja tietokirjailija Ronnie Grandell.

Ronnie Grandell on käynyt myötätuntokeskeisen psykoterapian koulutuksissa Englannissa perustaja Paul Gilbertin johdolla. Hän on kirjoittanut ensimmäisen suomalaisen teoksen aiheesta, nimeltään Itsemyötätunto (2015) ja sille jatkoteoksen nimeltä Irti itsekritiikistä (2018). Ronnie työskentelee työterveyspsykologina lääkäriasema Terveystalo Pulssissa Turussa ja valmentaa ammattiauttajia myötätuntokeskeisten menetelmien soveltamisessa asiakastyössä.

Lisätietoja

koulutussihteeri Helena Risku, helena.risku@turunkesayliopisto.fi tai puh. 02-278 1811
koulutussuunnittelija Mikko Suhonen, mikko.suhonen@turunkesayliopisto.fi, p. 044 720 1146

Muu informaatioKoulutukseen voidaan ottaa enintään 15 osallistujaa.
Hinta

320 €

Ilmoittautumiset31.03.2020 mennessä

Haluatko tietoa alkavista kursseista? Kirjoita sähköpostiosoite kenttään.

Fill in the blank.