Koulutukset

MuistiKUNTO®-ohjaajakoulutus

Kuvaus

Muistikuntoutus on tutkitusti tuloksellista ja myös Suomessa on saatu vahvaa näyttöä muistisairaiden henkilöiden ryhmä- ja yksilömuotoisesta kuntoutuksesta.


Aika24.09.2020

24.9.2020 klo 9.15-16.15

PaikkaTurku
Kohderyhmä

Intensiivikoulutus on tarkoitettu muistisairaiden kuntoutuksesta kiinnostuneille sosiaali- ja terveysalan ammattilaisille.

Tavoite
  • Antaa laaja-alaista tietoa siitä, miten muistisairaiden toimintakykyä ja elämänlaatua voidaan edistää ja kohentaa.
  • Auttaa ymmärtämään muistisairasta henkilöä ja kohtamaan hänet arvostavasti.
  • Perehdyttää toimintakyvyn arviointiin sekä laajamittaiseen kuntoutuksen ohjaamiseen.
  • Auttaa oivaltamaan, että toimintakyvyn paraneminen lisää elämänlaatua ja tuo iloa, eloa ja liikettä muistisairaan elämään.
  • Syventää tietämystä muistikuntoutuksen saloista ja sytyttää into muistikuntoukseen.
Sisältö

MuistiKUNTO®-ohjaajakoulutuksessa perehdyt muistisairauksien tuomiin toiminnan ja liikkumisen muutoksiin. Oivallat ja ymmärrät muistisairaan ihmisen kehon muutoksia ja toimintaa sekä saat valmiuksia vuorovaikutustaitoihin. Osaat myös tukea potilaan omaisia ja tarjota heille asiantuntijan neuvoja. Koulutuksessamme saat inspiraatiota ja uutta tietoa työskentelyyn muistisairaan kanssa.

MuistiKUNTO®-ohjaajakoulutuksessa käsitellään muun muassa liikunnallista muistikuntoutusta ryhmämuotoisena toimintana ja muistipotilaan kuntoutuksen polkua. Koulutuksessa myös inspiroidaan ja innostetaan osallistujat muistiryhmien ohjaamiseen sekä annetaan käytännön toimintamalleja muistisairaiden kuntoutuksen toteuttamiseen.

Intensiivikoulutuksen jälkeen saat todistuksen MuistiKUNTO®-ohjaajakoulutuksen suorittamisesta.

Kouluttajat

Fysioterapeutti, TtM Pauliina Unkeri, Suomen Fysiogeriatria Oy

Pauliina Unkeri on geriatrisen kuntoutuksen asiantuntija ja hänellä on yli 20 vuoden kokemus ikääntyneiden kuntoutuksesta. Unkeri on ollut useissa ikääntyneiden ja muistisairaiden kuntoutuksen kehittämishankkeissa. Hänellä on laaja-alainen näkemys geriatrisen kuntoutuksen tämän hetken tilasta Suomessa. Hänen kiinnostuksen kohteita ovat geriatrisen kuntoutuksen vaikuttavuuden kehittäminen ja ammattilaisten osaamisen vahvistaminen. Hän on innostunut ja innostava kouluttaja!

Lisätietoja

koulutussuunnittelija Mikko Suhonen, mikko.suhonen@turunkesayliopisto.fi, p. 044 720 1146

Hinta

225 €

Ilmoittautumiset10.09.2020 mennessä

Haluatko tietoa alkavista kursseista? Kirjoita sähköpostiosoite kenttään.

Fill in the blank.