Koulutukset

Mindfulness-peruskurssi

Kuvaus

Aika13.10. - 03.11.2018

la 13.10. klo 10.00-16.00
su 14.10. klo 9.30-15.30
la 03.11. klo 10.00-16.00

Huom. Varaathan yllesi lämpimät, mukavat vaatteet sekä mukaan makuualustan/joogamaton.

PaikkaTurun kesäyliopisto
Sirkkalankatu 4
Kohderyhmä

Koulutus soveltuu esimerkiksi sosiaali-, terveys- ja opetus- ja kasvatusalan sekä liikunnan ja urheilun asiakas-, kuntoutus-, ohjaus- tai terapiatyötä tekeville. Sopii hyvin myös esimiestehtävissä oleville.

Tavoite

Koulutuksen tavoitteena on, että osallistuja 

· saa kokemuksen tietoisen läsnäolon harjoittelusta ja tasapainoisesta olemisesta tässä hetkessä

· oppii keskeiset mindfulnessharjoitukset

· löytää itselleen sopivan harjoitustavan ja harjoitukset, joita voi jatkaa omassa elämässään, elämän erilaisissa haastavissa tilanteissa ja työssään

· peruskurssin suorittamisen jälkeen on mahdollista hakea mindfulnessohjaajakoulutukseen.

Sisältö

Mindfulness (Tietoinen läsnäolo) peruskurssi sisältää lyhyitä alustuksia tietoisesta läsnäolosta ja harjoitettavista teemoista sekä erilaisia harjoituksia mm. hengityksen tiedostamis-, kehotietoisuus- ja myötätuntomeditaatio, aistien avaamis- ja havaitsemisharjoituksia sekä levollisen olemisen harjoituksia.

Kouluttajat

Seija Mauro, mindfulness-opettaja, psyk. esh, johdon työnohjaaja, Dharma Teacher. Turun kesäyliopistossa Seija Mauro on toteuttanut mindfulness perus- ja jatkokursseja vuodesta 2007 alkaen. Seija Mauro on myös yksi kirjan Johtamisen nyt – tietoinen läsnäolo johtajuuden kivijalkana kirjoittajista (K. Hellbom, S. Mauro, M. Salo 2006 Edita).

Lisätietoja

rehtori Tuula Aamurusko, tuula.aamurusko@turunkesayliopisto.fi tai 0400 615 614
koulutussihteeri Helena Risku, helena.risku@turunkesayliopisto.fi tai 02-278 1811

Muu informaatio

Mindfulnessin juuret ovat zen-buddhalaisessa meditaatioperinteessä. Yksi menetelmän länsimaisista toteuttajista on Massachusettsin yliopistollisen sairaalan stressiklinikan perustaja ja johtaja Jon Kabat-Zinn. Hän on soveltanut mindfulness-harjoittelua jo 1970-luvulta lähtien alun perin kroonisesti sairaiden hoitoon. Erinomaisten tulosten myötä menetelmä on otettu käyttöön myös muilla alueilla, mm. psykoterapiassa (esim. Mindfulness Based Cognitive Therapy, MBCT), urheiluvalmennuksessa ja johtamisessa.

Hinta380 euroa
Ilmoittautumiset01.10.2018 mennessä

Haluatko tietoa alkavista kursseista? Kirjoita sähköpostiosoite kenttään.

Fill in the blank.