Koulutukset

Luonto ja tunteet - Ympäristöhuolesta kohti voimaantumista

Kuvaus

Ympäristöahdistus on tiedostavan ihmisen luonnollinen reaktio. Kurssipäivän aikana käsitellään ympäristöasioihin liittyvää ahdistusta ja muita ympäristötunteita. Kurssilla tehdään useita toiminnallisia tehtäviä yksin ja yhdessä sekä vahvistetaan myös osallistujien itseluottamusta. Harjoitusten avulla osallistujat kokevat voimaantumista ja saavat käännettyä vaikeat tunteet voimavaraksi. Lisäksi kurssi antaa osallistujille valmiuksia auttaa toisia ihmisiä pärjäämään ympäristöahdistuksen kanssa. Osallistujan taustatiedoista riippuen mahdollisesti myös ympäristöosaaminen kurssin aikana kasvaa. Kurssille ovat tervetulleita kaikki aiheesta kiinnostuneet sekä ympäristöahdistuksesta itse kärsivät.

Aika13.11.2020

13.11.2020 klo 10.00-15.45
10.00-12.30 työskentelyä
12.30-13.15 lounastauko
13.15-15.45 työskentelyä

Paikka

Turku

Kohderyhmä

Ympäristöahdistusta itse kokevat. Opettajat, kasvattajat ja muut henkilöt, jotka tapaavat työssään ympäristöahdistusta kokevia saavat kurssilla työkaluja aiheen käsittelyyn, joita voivat hyödyntää työssään. Ympäristöasioiden osaamista ei osallistumiseen vaadita. Kyseessä on pienryhmä ja paikkoja rajoitetusti max 14.

Sisältö

Ympäristötunteille ja niiden kohtaamiselle pitää löytää tilaa. Meillä ei ole varaa siihen, että joku ahdistuu niin pahasti, että menettää elämänilon tai toimintakyvyn. On parempi, että tunteet valjastuvat omien arvojen mukaisiksi elämäntavoiksi sekä konkreettiseksi toiminnaksi. Meistä ei koskaan tule täydellisiä ja kyky elää ristiriidassa sen kanssa värittää jokaista päiväämme arkisten valintojen kautta. On tärkeää löytää tasapaino ja tiedostaa, mikä on riittävästi. Esimerkiksi näihin asioihin keskitymme kurssilla. Kurssi pohjautuu toiminnallisiin menetelmiin, joilla on vaikutusta ihmisen hyvinvointiin. Samalla osallistujat saavat itselleen työkaluja, joiden avulla voivat auttaa muita ympäristäahdistuksesta kärsiviä.

Kouluttajat

Sosiaalipsykologi, opettaja, VTM Leena Koivula
Kouluttajalla on ympäristöalan työkokemusta.


Lisätietojakoulutussuunnittelija Mikko Suhonen, mikko.suhonen@turunkesayliopisto.fi, puh. 044 720 1146
Hinta

85 euroa

Ilmoittautumiset02.11.2020 mennessä

Haluatko tietoa alkavista kursseista? Kirjoita sähköpostiosoite kenttään.

Fill in the blank.