Koulutukset

Liikeharjoittelun ja -tekniikoiden soveltaminen fysioterapiassa ja kuntoutuksessa

Aika17.03. - 18.03.2018

la-su klo 9-16
PaikkaTerveystalo Pulssi, Humalistonkatu 9-11, Turku.
KohderyhmäKoulutus on suunniteltu terveydenhuoltoalan ammattilaisille kuten fysioterapeuteille sekä muille liiketekniikoita soveltaville ja liikeharjoittelua ohjaaville ammattiryhmille. Koulutus soveltuu myös urheilun parissa toimiville henkilöille esimerkiksi liikkuvuuksien kehittämisen ja vammojen ennaltaehkäisyn näkökulmasta.
Sisältö

Koulutuksessa tutustutaan erilaisiin liikeharjoittelun ja liiketekniikoiden sovellutuksiin fysioterapian ja toiminnallisen kuntoutuksen saralla. Monipuolisten liikeharjoitteiden kautta rakennetaan uusia liike- ja toimintamalleja, lisätään kehon eri alueiden liikkuvuutta ja toimintakapasiteettia ääriasennoissa. Koulutuksessa läpikäytävät harjoitteet, harjoitekokonaisuudet ja –rutiinit haastavat kehoa kuitenkin aina yksilölliset ominaisuudet huomioiden. Koulutuksen teemat ovat sovellettavissa asiakastyöhön – ja kunkin osallistujan omaan harjoitteluun – monien erilaisten potilasryhmien parissa. Koulutus painottuu vahvasti käytäntöön.

Sisältöesimerkkejä käsiteltävistä teemoista ovat mm:

  • Kuormitetun liikkuvuusharjoittelun periaatteet
  • Myofaskiaalisten toimintaketjujen ja faskiarakenteiden huomioiminen harjoittelussa
  • Kehon tukikudoksiston vahvistaminen linjauksessa ja sen ulkopuolella
  • Vammojen välttäminen

Pureudumme liikeharjoittelussa esimerkiksi seuraaviin aihepiireihin:

  • Tasapaino dynaamisena ominaisuutena
  • Liikkeen välittyminen ja siirtyminen kehossa
  • Liikedraiverit
  • Rytmi ja koordinaatio
  • Dynaaminen keskivartalo: keskivartalostabiliteetin myytti
  • Rangan ja nivelten monipuolinen liike: "kehon iän" määrittäminen
Kouluttajat

Fysioterapeutti Marko Grönholm

Fysioterapeutti Marko Grönholm on erikoistunut tuki- ja liikuntaelinongelmien fysioterapiaan sekä ortopedisiin ja traumatologisiin ongelmiin. Suurimmat asiakasryhmät Markon vastaanotolla ovat polvi- ja olkapääongelmaiset asiakkaat, lisäksi hän tekee työtä lukuisten eri lajien urheilijoiden parissa.
Marko pitää fysioterapiavastaanottoa Terveystalo Pulssissa ja vastaa Terveystalon fysioterapiatoiminnasta ja sen kehittämisestä Turussa. Lisäksi hän toimii koulutustehtävissä ympäri Suomea.

Marko on suomentanut teokset Faskia vapaaksi – keho tasapainoon (2013) ja Lantion alueen toimintahäiriöt (2017) sekä kirjoittanut kinesioteippauksesta teokseen Urheiluvammat – ennaltaehkäisy, hoito, kuntoutus ja kinesioteippaus (2014). Alkuvuodesta 2019 ilmestyy Markon seuraava käännöstyö
anatomiaan ja palpaatioon liittyen.

Hinta295 €
Ilmoittautumiset05.03.2018 mennessä

Haluatko tietoa alkavista kursseista?