Koulutukset

Laulun iloa laulamattomille

Aika14.09. - 05.10.2020

maanantaisin 14.9., 21.9., 28.9. ja 5.10.2020 klo 17.30-19.30

PaikkaTurun kesäyliopisto, Sirkkalankatu 4
Sisältö

Kehoon, hengitykseen ja omaan ääneen tutustuminen erilaisten vapauttavien ja äänentuottoa helpottavien harjoitteiden kautta. Kaikki harjoitukset tehdään ryhmässä, joten kenenkään ei tarvitse pelätä joutuvansa laulamaan yksin, vaan ryhmä tukee ja kannattelee. Korvan harjoittaminen kuulemaan ja kurkun harjoittaminen tuottamaan oikeita säveliä tulee pikkuhiljaa mukaan – ensimmäinen tavoite on vapautua laulamisen ja oman äänen pelosta ja löytää iloa laulamiseen!

Kurssille voi tulla, vaikka kokisi, ettei juurikaan omista ”sävelkorvaa”. Tutkimusten mukaan oikeiden sävelien laulaminen on suurimmaksi osaksi laulutekniikasta. Kun äänentuoton keho- ja hengitysyhteyden löytyminen alkaa helpottaa laulamista, oikeat säveletkin löytyvät vähitellen. Laulaminen on sekä mielen että kehon jumppaa!

Kouluttajat

Laulunopettaja Heidi Laakso

Heidi Laakso valmistui parhain mahdollisin arvosanoin Helsingin Metropolia ammattikorkeakoulun solistisista erikoistumisopinnoista tehden lauludiplomin Seppo Ruohosen johdolla. Hän on työskennellyt freelancer-oopperalaulajana mm. Tallinnassa Opera Veton produktioissa sekä Pohjoisen Oopperakomppanian (Oulu) ja Opera Telluksen (Helsinki) oopperoissa.

Laulupedagogiksi Heidi valmistui Turun ammattikorkeakoulusta vuonna 2006. Ääniräätälin lisäksi hän on opettanut laulua yksityisesti sekä mm. Vakka-Suomen Musiikkiopistossa. Heidi on myös laulanut musikaaliensemblessa Turun Kaupunginteatterissa kahden vuoden ajan sekä sopraanon roolissa Linnateatterin Mieletön oopperan historia -produktiossa.

Opettajana Heidi on iloinen ja kannustava, ja motto on: kaikki voivat oppia laulamaan!


Lisätietoja

koulutussuunnittelija Mikko Suhonen, mikko.suhonen@turunkesayliopisto.fi tai puh. 044 720 1146
koulutussihteeri Helena Risku, helena.risku@turunkesayliopisto.fi tai puh. 02 278 1811

Muu informaatio

Kurssista sanottua:

  • ”Kannattaa ilman muuta rohkaistua laulamaan, sillä Ääniräätälin kannustavalla ohjauksella saa laulamisestaan aikaisempaa enemmän iloa elämäänsä. On aivan hämmästyttävää miten paljon ja nopeasti ryhmässä laulaminen kehittää omaa äänenkäyttöä. Lisäksi taitavilta opettajilta saa hyviä vinkkejä ja harjoitusohjeita myös yksin kotona tehtäviksi.”
  • "Opin paljon eri tekniikoita ja hengittämään oikealla tavalla laulaessani"
  • "Mahtava, rento ilmapiiri. Ryhmässä uskalsin "avata ääneni" vapaasti."
  • "Rento ilmapiiri + erittäin hyvä opettaja, joka lyhyessä ajassa sai laulun ilon lisäksi annettua paljon tietoa ja näkökulmaa taustaksi!"
Hinta145 €
Ilmoittautumiset31.08.2020 mennessä

Haluatko tietoa alkavista kursseista? Kirjoita sähköpostiosoite kenttään.

Fill in the blank.