Koulutukset

Lasten ja nuorten psyykkinen hyvinvointi, perusopinnot

Kuvaus

Aika19.09.2017 - 31.12.2018
PaikkaTurku
Kohderyhmä

Tämä monitieteinen oppiaine on suunnattu kaikille kasvatustyötä tekeville, terveys-, sosiaali-, kasvatus-, ja nuorisotyötä tekeville henkilöille kuten esim. opettajille, koulunkäyntiavustajille, päivähoitajille, kerhonohjaajille, valmentajille, sairaanhoitajille sekä näiden alojen opiskelijoille.

TavoiteLasten ja nuorten psyykkinen hyvinvointi perusopintokokonaisuuden tavoitteena on, että opiskelija ymmärtää perinnöllisten ominaisuuksien, ympäristötekijöiden sekä vallitsevan kulttuurin merkityksen lasten ja nuorten psyko-sosiaaliselle kehitykselle. Oppiaineen tavoitteena on lisätä opiskelijoiden ymmärrystä ja tietoa monista, samanaikaisesti lasten ja nuorten hyvinvointiin vaikuttavista tekijöistä sekä antaa valmiuksia kohdata nyky-yhteiskunnan ja tämän päivän haasteita lasten ja nuorten moninaisella tehtäväkentällä.
Opintopisteet25 op
Sisältö

Lasten ja nuorten psyykkinen pahoinvointi ja mielenterveyden ongelmat ja häiriöt ovat lisääntyneet ja vaikeutuneet viimeisten vuosikymmenten aikana. Erilaisten ongelmien on lisäksi todettu herkästi kasautuvan samoihin perheisiin. Varhainen puuttuminen lasten ja nuorten mielenterveyden ongelmiin ja vanhempien tukeminen kasvatustehtävässä voi ehkäistä ongelmien kasautumista. Lasten ja nuorten psyykkisen kehityksen ja siihen liittyvien tekijöiden huomiointi eri ympäristöissä voi edelleen edesauttaa lasten ja nuorten selviytymistä rakentavalla tavalla kasvuun liittyvistä kehitysvaiheista ja niiden haasteista.

Opintokokonaisuuden johtajina toimivat professori Kirsti Kumpulainen terveystieteiden tiedekunnan kliinisen laitoksen lastenpsykiatrian yksiköstä sekä professori Pirjo Pölkki yhteiskuntatieteiden ja kauppatieteiden tiedekunnan yhteiskuntatieteiden laitokselta.

Opintojaksot:

  • Lapsen biopsykososiaalinen kehitys ja sen häiriintyminen (5 op)
  • Stressi- ja kriisitilanteet lapsuudessa ja nuoruudessa (5 op)
  • Lasten ja nuorten hyvinvoinnin sosiaaliset ulottuvuudet (5 op)
  • Oppiminen ja koulusuoriutuminen (5 op)
  • Lasten, nuorten ja perheiden palvelut kasvun tukena (5op)

Opintojaksojen tarkemmat ohjelmat ks. Kokonaisuuteen kuuluvat koulutukset sivun alareunassa.

EmoyliopistoItä-Suomen yliopisto
Lisätietoja

koulutussuunnittelija Mikko Suhonen, mikko.suhonen@turunkesayliopisto.fi, puh. 044 720 1146
koulutussihteeri Susanne Peltonen, susanne.peltonen@turunkesayliopisto.fi, puh. 044 720 1142

Muu informaatioHUOM! Perusopintojen AC-opintoinfotilaisuus 26.9. klo 16.15-17.00 (ennen luentoa). Infon pitää verkkovälitteisesti suunnittelija Ari Haaranen Itä-Suomen avoimesta yliopistosta.
Hinta

420 €
Opintomaksu koostuu kahdesta osasta:

  • Turun kesäyliopiston opintomaksu 350 € (maksetaan laskulla Turun kesäyliopistoon)
  • Itä-Suomen avoimen yliopiston opintomaksu 70 € (maksetaan verkkomaksulla ILPA-järjestelmässä. Ohjeet lähetetään kurssivahvistuksen yhteydessä).

Opinto-oikeus 31.12.2018 saakka.
Kokonaisuudesta on mahdollista suorittaa myös yksittäisiä opintojaksoja.

Huom. Mikäli haluat maksaa Turun kesäyliopiston opintomaksun kolmessa erässä, valitse ilmoittautumislomakkeella maksutavaksi lasku ja kirjoita lisätietoja-kenttään maksu kolmessa erässä.

Ilmoittautumiset10.10.2017 mennessä

Huom!
Online-ilmoittautuminen on päättynyt, ota yhteyttä toimistoon

Haluatko tietoa alkavista kursseista? Kirjoita sähköpostiosoite kenttään.

Fill in the blank.