Koulutukset

Korealaisen ruoan valmistuskurssi

Kuvaus



Unfortunately there is no Korean restaurant in Turku yet. Instead, let’s learn how to make some famous Korean food by ourselves. In the class we will learn the most representative Korean food, and of course, eat them after cooking them. These are easy to learn and make your own version.

Aika31.01. - 14.02.2018

ke 31.01.2018 klo 17-19.30
ke 07.02.2018 klo 17-19.30
ke 14.02.2018 klo 17-19.30

PaikkaTurun AKK, Opetuskeittiö, os. Kärsämäentie 11
KohderyhmäKaikki korealaisesta ruoasta kiinnostuneet. Opetuskielinä ovat englanti ja suomi.
Sisältö

Special dishes for special days!

During this course, we will learn special dishes Korean people cook for special days: picnic days, parties, or holidays. You can experience how Korean people prepare food for special occasions.

For example, every year the New Year’s Day changes in Korea according to the Lunar Calendar. The Korean New Year’s Day in 2018 is 16. 2. 2018. Let’s celebrate together with cooking!
_____
Tämän kurssin aikana opitte ruokia, joita korealaiset valmistavat erityisinä päivinä: piknikille, juhliin tai juhlapyhien aikana. Koette, kuinka korealaiset valmistavat ruokia spesiaaleja päiviä varten.

Koreassa vuosi vaihtuu kuukalenterin mukaan. Vuonna 2018 korealainen uusi vuosi on 16.2.2018. Juhlitaan sitä yhdessä laittamalla ruokaa!

31.01. Kimbap
Ingredients: rice, kim (seaweed), eggs, yellow radish, cucumbers, carrots, ham

07.02. Donjeonya
Ingredients: pork or beef (vegetarians can have mushrooms), tofu, eggs, flour, cooking oil, onions, carrots, garlic, spring onions, salt, soy sauce, black pepper, sesame oil, dill

14.02. Japchae
Ingredients: glass noodles, beef or pork (vegetarians can have mushrooms), garlic, sugar, black pepper, soy sauce, sesame oil, eggs, salt, cooking oil, spinach, onions, green onions, carrots, red and green bell peppers

Kouluttajat


Mary Hyunhee Song

Lisätietojakoulutussuunnittelija Tommi Vuorinen, tommi.vuorinen@turunkesayliopisto.fi tai 044 720 1148
koulutussihteeri Susanne Peltonen, susanne.peltonen@turunkesayliopisto.fi tai 02 278 1812
Hinta95 euroa (sis. raaka-aineet)
Ilmoittautumiset31.01.2018 mennessä

Haluatko tietoa alkavista kursseista?