Koulutukset

Kirjoittajapiiri - Ideasta käsikirjoitukseksi

Aika01.10.2020 - 10.06.2021

torstaisin 1.10., 22.10., 19.11., 10.12.2020, 14.1., 18.2., 25.3., 22.4. ja 20.5. ja 10.6.2021 klo 17-20

Paikka

Koulutus toteutetaan etäopetuksena verkon välityksellä (Zoom). Saat sähköpostiisi osallistumislinkin ennen koulutuksen alkua. Voit osallistua tietokoneella, tabletilla tai älypuhelimella. Tarvitset toimivan nettiyhteyden ja tietokoneen peruskäyttötaidot. Tapaamiset järjestetään Zoomin välityksellä kuten normaalit tapaamiset. Kurssin sisältöön ja tapaamisten luonteeseen etäopetuksella ei ole vaikutusta. Kysy tarvittaessa lisää: kesayliopisto@turunkesayliopisto.fi, 02 232 3302.

KohderyhmäJo hieman kokeneemmille kirjoittajille, joilla on joko pidemmällä oleva käsikirjoitus tai ehkä vain idea käsikirjoituksesta, synopsis ja joitain liuskoja tekstiä, joista aikoo työstää valmiin kaunokirjallisen kokonaisuuden. Keskeistä on halu viedä käsikirjoitusta ohjaajan ja muiden kurssilaisten palautteen luotsaamana määrätietoisesti eteenpäin tavoitteena valmis kokonaisuus. Osallistuja on kiinnostunut keskustelemaan muiden kurssilaisten teksteistä ja antamaan niistä palautetta. Kurssille osallistuminen ei edellytä aikaisempaa kokemusta kirjoituskursseista.
Tavoite

Asettaa omalle käsikirjoitusprojektille konkreettiset tavoitteet ja edetä askel kerrallaan kohti valmista tuotosta. Työstää käsikirjoitusta asetettujen aikataulujen mukaisesti ja pitää yllä tasaista kirjoitusrytmiä. Hahmottaa kirjoittajaidentiteettiä ja nostaa esiin omia vahvuuksia kirjoittajana. Oppia antamaan palautetta muiden teksteistä sekä oppia hyödyntämään saatua palautetta omassa kirjoittamisessa.

Sisältö

Kurssin aluksi asetetaan kullekin osallistujalle realistiset tavoitteet hänen kirjoittamisensa ja käsikirjoituksensa (tai käsikirjoitusidean) eteenpäin viemiseksi. Tavoitteita päivitetään tarpeen mukaan kurssin edetessä. Jokaista tapaamista varten palautetaan tapaamisten välissä kirjoitettua käsikirjoitusmateriaalia. Täsmällisen aikataulun ja rohkaisevan mutta kriittisen palautteen avulla osallistujan käsikirjoitus etenee pikkuhiljaa kurssin edetessä kohti tavoitetta. Jokaisella tapaamisella kirjoittajapiirin vetäjä antaa palautetta jokaisen osallistujan tekstistä. Jokaisella osallistujalla on opponenttipari, joka antaa tapaamisilla toinen toisilleen palautetta. Myös muut kurssille osallistuvat lukevat tekstit ja osallistuvat palautekeskusteluun. Kirjoittajapiirin ohjaaja antaa myös kullekin osallistujalle hänen tarpeisiinsa sopivia kirjoitustehtäviä.

Koulutuksesta sanottua:

  • "Sain enemmän kuin olin uskaltanut toivoa. Kouluttaja huomioi jokaisen ja oli kiinnostunut kaikkien teksteistä. Kannustaminen ja positiivisuus vie aina jollain tavalla eteenpäin ja auttaa kirjoittamaan koska tietää, että saa palautetta."
  • "Rento ilmapiiri, tasapuolisuus, kaikkien mielipiteet kuunneltiin. Opettajan asenne kannustava."
  • "Pieni ryhmä oli erittäin keskusteleva. Ryhmän hyvä henki ja yhteenkuuluvaisuus."
  • "Kouluttaja onnistui sekä pitämään oppituntien rytmin ja ryhdin sekä antamaan tilaa osallistujille."
Kouluttajat

FM, sanataideohjaaja Aleksi Yli-Jama

Lisätietoja

koulutussuunnittelija Mikko Suhonen, mikko.suhonen@turunkesayliopisto.fi, puh. 044 720 1146
koulutussihteeri Susanne Peltonen, susanne.peltonen@turunkesayliopisto.fi, puh. 02 278 1812

Lisätietoja hakeutumisesta

Koulutukseen voidaan ottaa enintään 8 osallistujaa.

Hinta

460 €

Huom. Mikäli haluat maksaa kurssimaksun kolmessa erässä, valitse ilmoittautumislomakkeella maksutavaksi lasku ja kirjoita lisätietoja-kenttään maksu kolmessa erässä.

Ilmoittautumiset01.10.2020 mennessä
Peruutusehdot

Ilmoittautumisen koulutukseen voi perua 24.9.2020 mennessä.

Haluatko tietoa alkavista kursseista? Kirjoita sähköpostiosoite kenttään.

Fill in the blank.