Koulutukset

KehoNero - Liikelähtöinen elämäntaitotyöpaja

Aika31.08. - 01.09.2018

31.8.-1.9.2018 pe klo 17-20 ja la klo 11-14

Paikka

Turun kesäyliopisto, Sirkkalankatu 4

Kohderyhmä

Työpaja soveltuu jokaiselle kehon ja mielen hyvinvoinnista ja luovasta kehollisesta työskentelystä kiinnostuneille. Aiempaa liikunta- tai tanssikokemusta ei tarvita.

Tavoite
  • kokonaisvaltaisen hyvinvoinnin edistäminen, sekä fyysisen, psyykkisen ja sosiaalisen vireyden lisääminen
  • keho-mieliyhteyden, kehotietoisuuden ja itseluottamuksen vahvistuminen
  • vuorovaikutustaitojen kehittyminen
  • ilon ja luovuuden, joustavan ajattelun ja toiminnan lisääntyminen arjessa
Sisältö

KehoNero on liikelähtöinen elämäntaitotyöpaja, jossa aktivoidaan ja stimuloidaan aivoja, muistia ja kehoa luovan liikkumisen, tanssin ja luovan itseilmaisun harjoitteita hyväksi käyttäen. Liikutaan, kohdataan, nähdään, kuunnellaan, tanssitaan ja kannustetaan lempeästi rikkomaan rajoja ja tekemään toisin. Työpajoissa sovelletaan lisäksi tanssi-liiketerapeuttisia menetelmiä, joiden avulla harjoitteisiin pyritään lisäämään liikkeen voimauttavia ja eheyttäviä elementtejä.

KehoNero suunniteltiin erityisesti aivoterveyttä ylläpitäväksi työpajakonseptiksi. Useissa tutkimuksissa on todettu, että kulttuuri, taide ja sosiokulttuurinen toiminta vaikuttavat myönteisesti muisti- ja aivotoimintoihin. Sosiaalinen kanssakäyminen, kohtaaminen, kosketus, vuorovaikututus ja yhteisöllisyys, kaikenlainen innostava tekeminen, liikunta, uuden oppiminen, rutiinien rikkominen sekä ajatus- ja toimintamallien pienikin muuttaminen aktivoivat aivoja monipuolisesti ja edistävät siten aivoterveyttä ja muistin toimintaa. Kaikki nämä elementit ovat juuri sitä ydintä, johon KehoNero-työpajassa käytettävät erilaiset harjoitteet perustuvat.

Työpajakonseptin on kehittänyt tanssitaiteilija Jonna Aaltonen yhteistyössä Läntisen tanssin aluekeskuksen ja Turun ammattikorkeakoulun hyvinvointipalveluiden tutkimus-, kehittämis- ja innovaatiotoiminnan kanssa.

Kouluttajat

Tanssitaiteilija Jonna Aaltonen

Jonna Aaltonen on freelance-tanssitaiteilija, NLP Practitioner ja tanssi-liiketerapiametodien ohjaaja. Kansainvälisen uran luonut Aaltonen on työskennellyt monipuolisesti tanssin ja teatterin saralla: nykytanssiteoksissa, tanssiteatteri-, musikaali- ja oopperaproduktioissa. Hän on toiminut tanssijana jo yli 70 teoksessa, yli 40 eri koreografin kanssa. Viime vuosina Aaltosen sydäntä lähellä on ollut tuoda tanssia ihmisten luo, turuille ja toreille, vanhainkoteihin, päiväkoteihin. Aaltoselle on myönnetty useita sekä valtion, että Suomen Kulttuurirahaston taiteilija-apurahoja.

Hinta95 €
Ilmoittautumiset20.08.2018 mennessä

Haluatko tietoa alkavista kursseista? Kirjoita sähköpostiosoite kenttään.

Fill in the blank.