Koulutukset

Keho avuksi tunnetaitoihin - opi 10 sekunnin ihmeet

Kuvaus

Keho kertoo tunteista nopeammin kuin mieli ehtii niitä tajuta. Tiedostamaton, aktivoitunut tunne tuntuu kehossa epämukavuutena: mm. jännityksenä, kireytenä ja pienentyneenä hengityksenä. Krooniset lihasjännitykset voivat olla sinulle hyvinkin tuttuja! Miten kohdata ja hellittää? Miten antaa tilaa virtaavalle kehon ja mielen hyvinvoinnille?

Aika04.04. - 13.06.2019

4.4., 11.4, 25.4, 9.5., 16.5., 23.5., 6.6.2019 klo 17.30-20.00 sekä 13.6.2019 klo 16-20

PaikkaTurun kesäyliopisto, Sirkkalankatu 4
Sisältö

Kurssilla opettelemme tietoisuustaitoja, psykologian tohtori G. Hendricksin pitkäaikaisessa asiakastyössään kehittämiä ”10 sekunnin ihmeitä”. Ne ovat pieniä, tietoisia, mutta erittäin vaikuttavia valintoja. Ne auttavat kohtaamaan ja käsittelemään tunteita turvallisesti, kehotietoisuutta hyödyntäen. Prosessi opettaa kehittämään myös myötätuntoista suhdetta omaan itseen ja toisiin ihmisiin, uusia väyliä suhtautua vaikeuksiin ja löytää luovia ratkaisuja ongelmiin.

10 sekunnin ihmeiden harjoittaminen auttaa:

  • säätelemään stressiä ja vireystilaa
  • pitämään huolta mielen hyvinvoinnista
  • hengitystä virtaamaan vapaammin ja kehoa hellittämään jännitystiloista
  • ilmaisemaan vaikeitakin tunteita rakentavasti
  • ottamaan tervettä vastuuta omasta elämästä
  • luottamaan luovuuteen ja sen tuomiin mahdollisuuksiin
  • luopumaan energiaa syövistä ja kuluttavista rooleista
  • vähentämään draamaa ihmissuhteissa ja avaamaan porttia läheisyydelle
  • säilyttämään elämäniloa, innostusta ja luovuutta.

Menetelmä on selkeä prosessi, jota voit heti kurssin alettua alkaa harjoitella. Sinun ei tarvitse varata aikaa pitkille harjoitussessioille omassa arjessasi vaan sisällyttää arkeesi toistuvia, lyhyitä hetkiä, jolloin tuot hyväksyvän huomiosi oman kehosi tuntemuksiin. Tällöin pysähdyt huomioimaan kehosi kieltä, sisäistä asennettasi ja tiedostamaan, mikä olisi seuraava viisas valintasi ilmaista, asennoitua ja hellittää.

Kurssitapaamiset sisältävät sekä teoriaa että runsaasti käytännön kehotietoisuusharjoituksia. Tukena käytämme myös Essential Motion -rentouttavaa, luovaa liikettä ja leikkiä, joka vahvistaa kykyä ilmaista aidosti itseämme.

Koulutuksen aikana osallistujat tutkivat ja harjoittelevat prosessia omassa arjessaan. Jokainen myös reflektoi oppimistaan ja kokemuksiaan viimeisellä tapaamiskerralla esitettävän vapaamuotoisen lopputyön muodossa.

Kouluttajat

Kehotietoisuusvalmentaja, työnohjaaja (STOry), MMT Riitta Saarikko

Saarikko on ohjannut kehotietoisuutta v. 2001 alkaen ja hänellä on monipuolinen kokemus kehotietoisten menetelmien ohjaamisesta mm. itsetuntemuksen vahvistamiseksi sekä luovan liikkeen ja työnohjauksen konteksteissa.

Hinta

340 €

Ilmoittautumiset04.04.2019 mennessä

Huom!
Online-ilmoittautuminen on päättynyt, ota yhteyttä toimistoon

Haluatko tietoa alkavista kursseista? Kirjoita sähköpostiosoite kenttään.

Fill in the blank.