Koulutukset

Japanilaisen ruoan valmistuskurssi

Kuvaus

Aika20.11. - 04.12.2017

ma 20.11. klo 17.00-19.30
ma 27.11. klo 17.00-19.30
ma 04.12. klo 17.00-19.30
PaikkaTurun AKK, Opetuskeittiö, os. Kärsämäentie 11
KohderyhmäKaikki japanilaisesta ruoasta ja ruokakulttuurista kiinnostuneet.
Sisältö

MENU

ma 20.11. Oyako-don ja misokeitto: Oyako-don on suosittu arkiruoka. Oyako tarkoittaa vanhempaa ja lasta, mikä viittaa kanaan ja kananmunaan. Don (donburi) on riisikulhoruoka. Opitaan keittämään japanilaiseen tapaan puuroriisiä kattilalla. Pääaineksia laitetaan erikseen kanasta ja kananmunasta pannulla. Misokeittoa valmistetaan tofusta ja purjosta.

ma 27.11. Maki-sushi: Sushi on yksi kuuluisimmista japanilaisista ruokalajeista. Sushia syödään eri muodoissa. Tällä kurssilla tehdään maki-sushia eli sushirullia. Bambumatolla tehdään makia, jonka täytteenä on lohta, kurkkua, munakasta jne.

ma 04.12. Niku-jaga ja misokeitto: Niku-jaga eli liha-perunapata on klassinen japanilainen kotiruoka.  Perunoita ja lihaa laitetaan padalla ja maustetaan soijakastikkeella. Tällä kerralla riisiä keitetään vihreiden herneiden kanssa. Misokeittoa valmistetaan shiitakesta (sienestä) ja kiinankaalista.

Kurssilla valmistetaan japanilaista ruokaa ja tutustutaan japanilaiseen ruokakulttuuriin.

KouluttajatShiho Torii
Lisätietoja

koulutussuunnittelija Tommi Vuorinen, tommi.vuorinen@turunkesayliopisto.fi tai 044 720 1148

koulutussihteeri Susanne Peltonen, susanne.peltonen@turunkesayliopisto.fi tai 02 278 1812

Hinta95 euroa (sisältää raaka-aineet)
Ilmoittautumiset20.11.2017 mennessä

Huom!
Online-ilmoittautuminen on päättynyt, ota yhteyttä toimistoon.

Haluatko tietoa alkavista kursseista?