Koulutukset

Hyvinvointia läsnäolevasta luontoliikunnasta

Kuvaus

Luonnosta saatava hyvinvointi on lähellämme; ehkä se on jopa niin lähellä, että emme huomaa sitä. Kiireinen työelämä ei aina anna meille mahdollisuutta lähteä luontoon, vaikka siitä voisi olla paljon apua niin omassa elämässämme kuin työelämän haasteissa.

Mitä jos luonto toisi jo pienesti annosteltuna tehokkuutta työpäivään? Luonnosta voi saada välineet, joilla voi alentaa stressiä, palautua paremmin ja siten pitää parempaa huolta hyvinvoinnista. Luonnossa liikkuminen on jokaisen kunnolle sopiva liikuntamuoto ja vaikuttaa hyvinvointiin jo pienin annoksin. Samaan aikaan luonnosta voi ammentaa luovuutta ja apua vaikeiden tunteiden käsittelyyn.

Aika21.05.2019

21.5.2019 klo 9-16
Paikka

Villa Marjaniemi, Marjaniementie 50, Ruissalo
Tutustu Villa Marjaniemeen tästä.

Kohderyhmä

Kokonaisvaltaisesta hyvinvoinnista kiinnostuneet, jotka haluavat tietoa luonnosta saatavasta hyvinvoinnista ja välineitä rauhoittua luonnossa. Koulutus sopii myös kaikille, jotka haluavat oppia luontoharjoituksia, joita voi hyödyntää myös esim. opetuksessa ja ryhmätyöskentelyssä.

Sisältö

Koulutuksessa tutustumme luonnonläheisessä paikassa harjoitusten ja teorian avulla luonnosta saatavaan hyvinvointiin ja myös kuljemme luonnossa tutustuen käytännössä luonnon merkitykseen hyvinvoinnillemme.

  • opit, miten luonto vaikuttaa henkiseen ja fyysiseen hyvinvointiin
  • opit, miksi luonto rauhoittaa ja parantaa sekä lisää luovuutta
  • tutustut ekopsykologiaan
  • tutustut luontosuhteen merkitykseen ja saat vinkkejä oman luontosuhteen pohtimiseen
  • saat tietoa kotimaisista ja kansainvälisistä tutkimuksista
  • opit erilaisia menetelmiä rauhoittua, rentoutua ja maadoittua luonnossa
  • opit erilaisia luontoyhteysharjoituksia, joita voi hyödyntää mm. opetuksessa ja ryhmien toiminnassa
Kouluttajat

Luontoyhteysohjaaja, rentoutusohjaaja, erä- ja luonto-opasopiskelija, Mari Starck, Hike ’n Joy

Kartanlukijana luonnosta saatavan hyvinvoinnin ja läsnäolevan luontoliikunnan poluilla toimii luontoyhteysohjaaja Mari Starck, joka opiskelee parhaillaan myös erä- ja luonto-oppaaksi. Hänellä on 15 vuoden kokemus työstä esimiehenä ja asiantuntijana useiden eri alojen tehtävissä ja tutkinnot merenkulun, logistiikan ja oikeustieteen alalta. Retkeilyharrastuksen myötä luonto sai hänet vakuuttuneeksi voimastaan ja nykyään Mari vetää retkeilyyn, luontohyvinvointiin ja itsensä johtamiseen keskittyvää yritystään Hike ’n Joy.

Muu informaatio

Koulutukseen voidaan ottaa enintään 16 osallistujaa.

Hinta

145 €
Hintaan sisältyy aamu- ja iltapäiväkahvi sekä lounas.

Ilmoittautumiset07.05.2019 mennessä

Haluatko tietoa alkavista kursseista? Kirjoita sähköpostiosoite kenttään.

Fill in the blank.