Koulutukset

High Voltage - Heavy Metalin lyhyt oppimäärä

Aika05.10.2018

5.10.2018 klo 18-21

PaikkaTurku
Sisältö

Korkealta ja kovaa, niin useimmiten lauletaan hardrock- ja hevimusiikin genreissä. Mutta mistä rock- ja hevimusiikin laulutavat ovat saaneet vaikutteita? Mistä mahdollisista syistä ne ovat kehittyneet sellaisiksi? Ja mihin esikuviin hevilaulajat ovat inspiroituneet vuosikymmenien varrella?

Kolmetuntisessa Paolo Ribaldinin pitämässä luennossa vastataan näihin ja muihinkin kysymyksiin. Illan aikana käydään läpi hevimusiikin historiaa ja analysoidaan musiikillisia esimerkkejä. Esimerkkeinä kuunnellaan tietenkin kuuluisimpia ja vaikuttavimpia hevilaulajia kuten Robert Plant, Rob Halford, Ian Gillan, Ronnie Dio, Bruce Dickinson ja monia muita. Kuunteluesimerkkien rinnalla Paolo esittelee myös omalla äänellään rock- ja hevimusassa käytetyimpiä äänenvärejä ja laulutekniikoita. Lopuksi mahdollisuus myös keskustella ja kysellä.

Kouluttajat

Laulaja, muusikko, tutkija Paolo Ribaldini

Paolo, syvällinen ja sydämellinen rokkari-filosofi saapui aurinkoiseen Helsinkiin 2012 kotimaastaan Italiasta, aikomuksenaan ammentaa lisää oppia hevimusiikin taidoista. Tähän mennessä takataskuun on napattu pop/jazz-laulajan paperit Metropoliasta, mutta matka jatkuu vielä opettajankoulutuksella. Paolo valmistelee myös heavy metalin klassiseen kauteen keskittyvää väitöskirjaa Helsingin yliopistoon.

Esiintymisokemusta on karttunut monilta taitavilta opettajilta, lukuisilta keikoilta ja kisoista mm. Voice of Finlandista 2015 Tarja Turusen coachauksessa. Oppilaan lähtökohdat huomioonottaen Paolo valmentaa teknisesti tiukalla otteella, unohtamatta positiivista motivointia. Ja opetuskielinä toimivat niin suomi, englanti kuin italia.


Kuva: Rita Miklan

Lisätietoja

koulutussuunnittelija Mikko Suhonen, mikko.suhonen@turunkesayliopisto.fi, puh. 044 720 1146

Hinta25 €
Ilmoittautumiset24.09.2018 mennessä

Haluatko tietoa alkavista kursseista? Kirjoita sähköpostiosoite kenttään.

Fill in the blank.