Koulutukset

Filosofiaa ja faskioita - kaksi näkökulmaa hengitykseen

Kuvaus

Päivän aikana tutustutaan kahteen erilaiseen hengityksen maailmaan, abstraktiin ja konkreettiin, filosofiseen ja keholliseen tasoon.

Tule oivaltamaan ja oppimaan uutta ja tapaamaan vanhoja tuttuja ja luomaan uusia verkostoja.

Aika25.10.2019

perjantaina klo 9.00-16.30
PaikkaRavintola KÅREN, Hämeenkatu 22
KohderyhmäHengitys itsesäätelyn ja vuorovaikutuksen tukena -koulutukseen osallistuneet (hengityskouluohjaajat) sekä muut hengityksestä kiinnostuneet terveydenhuollon ja ihmissuhdetyön ammattihenkilöt.
Sisältö

Koulutuspäivä aloitetaan laskeutumalla lattian kannateltavaksi, jolloin saa olla vain hengittää. Psykofyysisen hengitysterapian kouluttajat Minna Martin ja Rauni Nissinen virittävät osallistujat kuuntelemaan omaa hengitystään.

Päivän ensimmäisessä esitelmässä FT Petri Berndtson tarkastelee hengityksen, filosofian ja elämän peruskysymyksien välisiä suhteita. Tarkastelun lähtökohtana on Berndtsonin kehittämä uusi kokemuksellinen käsitys hengityksestä. Esitelmässä pohditaan mm. miten kokemuksellinen hengitys eroaa fysiologisesta tavasta käsittää hengitys? Mitä voimme ymmärtää ilmaisulla "hengityksen viisaus"? Miten kokemuksellinen hengitys voisi opettaa meille uuden tavan ajatella ja tarkastella maailmaa, toisia ja itseämme?

Iltapäivällä syvennytään fysioterapeutti-tietokirjailija Tuulia Luomalan johdattamana hengityksen ja faskian yhteykseen. Ensimmäisessä osuudessa käsitellään tätä yhteyttä teoreettisesti mm. Mikä on faskian merkitys hengityksen kannalta. Toisessa osuudessa teoriaa viedään käytäntöön tutustumalla miten harjoitteilla ja hengityksellä voidaan vaikuttaa rintakehän ja selkärangan toimintaan.

Koulutuspäivän aikataulu:

klo 9.00-10.00 Aamuhengittely – Minna & Rauni

klo 10.00-10.30 Kahvitauko

klo 10.30-12.00 Petri Berndtson: Uusi hengityksen filosofia: hengityksen viisauden rakastaminen ja uusi kokemuksellinen käsitys hengityksestä.

12-13 Lounas

13.-14.30 Tuulia Luomala: Hengityksen ja faskian yhteys. Mikä on faskian merkitys hengityksen kannalta. Mitkä myofaskiaaliset rakenteet ovat yhteydessä hengitykseen.

14.30 kahvitauko

15.-16.30 Tuulia Luomala: Miten harjoitteilla ja hengityksellä voidaan vaikuttaa rintakehän ja selkärangan toimintaan.

Kouluttajat

FT Petri Berndtson on hengityksen filosofi. Berndtson on toiminut filosofian luennoitsijana Lahden ammattikorkeakoulussa ja Trondheimin taideakatemiassa (Norja). Hän on esitelmöinut hengityksen filosofian eri ulottuvuuksista lukuisissa kansainvälisissä konferensseissa. Berndtson on toimittanut prof. Lenart Škofin kanssa ensimmäisen antologian hengityksen filosofiasta Atmospheres of Breathing (SUNY Press, 2018). Kotisivu: https://jyu.academia.edu/PetriBerndtson

Tuulia Luomala fysioterapeutti, pilatesohjaaja, tietokirjailija ja kouluttaja. Erikoistumisalueenani ovat faskiat sekä niiden hoitaminen ja harjoittaminen. Olen kirjoittanut kirjallisuutta faskioista niin suomeksi kuin englanniksi. Kirjani Faskia - terapian ja liikkeen näkökulmasta on ensimmäinen kotimainen faskiasta kertova tietokirja. Olen kouluttanut niin Suomessa kuin ulkomailla faskian hoitamisesta ja harjoittamisesta useampia vuosia.

psykologi, psykoterapeutti VET Minna Martin


Hengityskouluohjaaja, kliinisesti erikoistunut hoitaja, ET perhe - ja paripsykoterapeutti Rauni Nissinen

Lisätietojakoulutussihteeri Helena Risku, helena.risku@turunkesayliopisto.fi tai puh. 02 278 1811
Muu informaatioOta mukaan oma alusta, tyyny ja peitto sekä muistiinpanovälineet!
Hinta145 €, sisältää kahvit ja lounaan
Mainitse ilmoittautumislomakkeella Lisätietoja-kohdassa mahd. erityisruokavaliosi!
Ilmoittautumiset24.10.2019 mennessä

Huom!
Kurssi on täynnä, mutta voit yhä ilmoittautua varasijalle.

Haluatko tietoa alkavista kursseista? Kirjoita sähköpostiosoite kenttään.

Fill in the blank.