Kielikoulutus

kielitaitotaso

Kielikurssien kuvauksissa on mainittu kielitaitotaso, jonka tarkoituksena on auttaa oikean kurssin valitsemisessa. Tutustu asteikkoon tästä: Taitotasoasteikko


kielikurssien opintopisteet jA SUORITUSTAPA

Kielikurssien yliopistollinen opetus on osoitettu merkinnällä TY (Turun yliopisto). Nämä kurssit vastaavat Turun yliopiston Kielikeskuksen järjestämää vastaavansisältöistä ja -laajuista kurssia. Suosittelemme, että korkeakouluopiskelijat varmistavat opintojakson korvaavuuden omasta tiedekunnastaan ennen opintojen alkua.

Opintopisteytettyjen kielikurssien suoritustapa: aktiivinen läsnäolo (vähintään 80%) ja tentti. Ylimääräiset poissaolot on korvattava erikseen sovittavin tehtävin, jotta kurssin suoritus voidaan hyväksyä.Kursseille voi osallistua myös ilman opintopisteiden suorittamista.


Kielitutkinnot

Yleisiin kielitutkintoihin voi osallistua kuka tahansa riippumatta siitä, miten ja missä on kielitaitonsa hankkinut. Suomen kielen testit on tarkoitettu maahanmuuttajille tai ulkomaalaisille; kaikki muut kielitestit soveltuvat suomalaisille, joiden äidinkieli on joko suomi tai ruotsi.

Tutkintoja järjestää Turun Aikuiskoulutuskeskus. Tutustu tutkintoihin tästä.